Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης απάντησε στον Καραμανλή για τις υποκλοπές: «Διαφωνώ με τις απόψεις αυτές»

Ο Μητσοτάκης απάντησε στον Καραμανλή για τις υποκλοπές: «Διαφωνώ με τις απόψεις αυτές»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Ανδρουλάκης, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Χρήστος Σπίρτζης,

Έστω και σε ήπιους τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον Κώστα Καραμανλή και σε πολλά στελέχη του κόμματος του, που ζητούν να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στο σκάνδαλο των υποκλοπών έστω και αν «θυσιαστεί» το απόρρητο.

«Διαφωνώ με τις απόψεις αυτές. Έχουμε επιχειρηματολογήσει σαφώς με την ανάγκη διαφύλαξης του απορρήτου.

»Η προστασία του απορρήτου δεν πρέπει να αρθεί» είπε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη κλείνοντας το θέμα που είχε ανοίξει ο Κώστας Καραμανλής στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότιο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στα Ανώγεια σε πολιτική εκδήλωση για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, με αφορμή τα 10 χρόνια απ’ τον θάνατό του είχε δηλώσει για το σκάνδαλο των υποκλοπών:

«Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο.

»Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν.

»Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου.

»Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών.

»Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών».

Στις σημερινές του δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκη ερωτηθείς για το αν εκτιμά ότι η ΕΥΠ είχε υπό παρακολούθηση τον Χρήστο Σπίρτζη, τόνισε ότι δεν πρέπει να συγχέονται οι νόμιμες επισυνδέσεις με τις παράνομες παρακολουθήσεις από κακόβουλα λογισμικά όπως το Predator.

Ο πρωθυπουργός δε, σημείωσε ότι όσο σοβαρό και αν είναι το θέμα των υποκλοπών δεν είναι το μόνο που απασχολεί την κοινωνία, ενώ χαρακτήρισε «νόμιμη και τεκμηριωμένη» την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Σχετικά άρθρα