Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Φοβάται σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-Μέρα25

Μητσοτάκης: Φοβάται σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-Μέρα25
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάνης Βαρουφάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Εκλογικός Νόμος, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΜέΡΑ25 | DiEM25 Κίνηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ομολογία ήττας από τον πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη που παραχωρεί στη Θεσσαλονίκη για το τι θα πράξει στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και αν στις δεύτερες εκλογές -μετά από αυτές με την απλή αναλογική- θα επιδιώξει συνεργασία για σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσει αυτοδυναμία στην κάλπη της απλής αναλογικής.

Όπως είπε η απλή αναλογική είναι καταστροφικό σύστημα, οδηγεί σε ασταθείς κυβερνήσεις και ετερόκλητες συμμαχίες σε μια εποχή που η χώρα πρέπει να παίρνει γρήγορα αποφάσεις.

«Εκτιμώ ότι θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές λόγω απλών μαθηματικών.

»Αριθμητικά αν επιχειρούσαμε να προβάλλουμε στον κοινοβουλευτικό συσχετισμό που δίνουν οι δημοσκοπήσεις».

Και εδώ δεν μπόρεσε να κρύψει τον πανικό του καθώς ανέφερε ότι «θεωρητικά μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα.

»Να σχηματίσουν δηλαδή κυβέρνηση Τσίπρας – Ανδρουλάκης – Βαρουφάκης – Κουτσούμπας.

»Θα ήταν πολιτική τερατογέννεση», δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πως αντιμετωπίζει τα δημοκρατικά κόμματα και την κουλτούρα που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Και συνέχισε καλώντας τους πολίτες να υπερψηφίσουν την ΝΔ στις εκλογές με την απλή αναλογική ώστε να λάβει υψηλό ποσοστό που «θα είναι το σκαλοπάτι για να διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία που θέλουμε.

»Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν είναι κατ’ ανάγκη μονοκομματική.

»Αλλά μπορεί να οδηγήσει τη χώρα με συνέπεια και σταθερότητα».

Σχετικά άρθρα