Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου την Πέμπτη οι υποκλοπές στην Ελλάδα

Στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου την Πέμπτη οι υποκλοπές στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Θανάσης Κουκάκης, Νίκος Ανδρουλάκης, Παρακολουθήσεις, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές,

Η εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού θα συζητήσει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου την κατάσταση στην Ελλάδα, όπου δημοσιογράφοι και πολιτικοί έχουν καταγγείλει την παρακολούθησή τους.

Κατά την ανταλλαγή απόψεων που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εργασιών της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν πρώτα μια έκθεση που συντάχθηκε μετά τη διερευνητική αποστολή της επιτροπής PEGA τον Ιούλιο του 2022 στο Ισραήλ.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί δημόσια συζήτηση.

Στο πρώτο πανελ, θα συμμετέχουν: οι δημοσιογράφοι Θανάσης Κουκάκης και Σταύρος Μαλιχούδης που έχουν καταγγείλει ότι έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης, και η Ελίζα Τριανταφύλλου, ερευνήτρια δημοσιογράφος (Inside Story).

Θα ακολουθήσει από 09.35 – 10.55 Συζήτηση με τους ευρωβουλευτές.

Στο δεύτερο πανελ θα συμμετέχουν, ο Αθανάσιος Σταβέρης, Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Πάνος Αλεξανδρής, Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και ο Χρήστος Ράμμος, Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης δύο κύκλοι συζητήσεων με τους ευρωβουλευτές.

Σχετικά άρθρα