Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για τους «κοριούς» στις 8/9 στην Αθήνα η εξεταστική επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου

Για τους «κοριούς» στις 8/9 στην Αθήνα η εξεταστική επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νίκος Ανδρουλάκης, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών οργάνων το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα. Ορίσθηκε η ημερομηνία για την αποστολή αντιπροσωπείας των Βρυξελλών στην Αθήνα. Χωρίς τον Ν. Ανδρουλάκη η ακρόαση.

Ο κύβος ερρίφθη: Η εξεταστική επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε την πραγματοποίηση ειδικής ακρόασης για τις υποκλοπές στην Ελλάδα στις 8 Σεπτεμβρίου και την αποστολή αντιπροσωπείας του ΕΚ στην Αθήνα, για πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου.

Τρεις ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές πολιτικές ομάδες (Φιλελεύθεροι, Συντηρητικοί & Μεταρρυθμιστές και Αριστερά) καλούσαν εδώ και ημέρες τον πρόεδρο της επιτροπής (μέλος του Λαϊκού Κόμματος) να υπάρξει άμεσα ακρόαση τόσο του Νίκου Ανδρουλάκη όσο και του Θανάση Κουκάκη όμως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φρόντιζε να «τρενάρει» την αποστολή της αρμόδιας επιτροπής για θέματα spyware (PEGA).

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε γνωστό χθες πως «ξεκλειδώνει» η αποστολή της αντιπροσωπείας των Βρυξελλών.

Χωρίς Ανδρουλάκη η ακρόαση

Ωστόσο, σύμφωνα με το Politico, η ακρόαση θα περιοριστεί μόνο στο πρόσωπο του Θανάση Κουκάκη.

Ο Χάνες Χάιντε, ευρωβουλευτής και συντονιστής των σοσιαλδημοκρατών (S&D) στην επιτροπή μιλώντας στο Playbook είπε ότι η κεντροδεξιά ομάδα του ΕΛΚ πίεσε να μην προσκληθεί ο Ανδρουλάκης παραδόξως, με την υποστήριξη των Πρασίνων.

Ο Χάιντε είπε ότι ήταν «παράλογο» για τους ευρωβουλευτές να αποφασίσουν να διερευνήσουν τα γεγονότα στην Ελλάδα «αλλά όχι να καλέσουν έναν από τους κύριους ανθρώπους που βρέθηκε στο στόχαστρο των παρακολουθήσεων».

Η εξήγηση

Οι Πράσινοι αποφάσισαν να μην καλέσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη στην ακρόαση καθώς θέλουν να ακούσουν και Καταλανούς ευρωβουλευτές των οποίων τα τηλέφωνα φέρεται να παραβιάστηκαν.

Έτσι, οι πολιτικές ομάδες συμφώνησαν ότι οι ευρωβουλευτές των οποίων τα τηλέφωνα έχουν παραβιαστεί «θα προσκληθούν όλοι μαζί σε κάποιο μελλοντικό στάδιο».

Σχετικά άρθρα