Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπακογιάννης αρνήθηκε καταδίκη των υποκλοπών – Ένταση στο Δήμο Αθηναίων

Ο Μπακογιάννης αρνήθηκε καταδίκη των υποκλοπών – Ένταση στο Δήμο Αθηναίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δήμος Αθηναίων, Δήμος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παρακολουθήσεις, ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υποκλοπές,

Ο Δήμαρχος Αθηναίων και ανιψιός του πρωθυπουργού Κώστας Μπακογιάννης αρνήθηκε τη Δευτέρα να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων, προκαλώντας την έντοινη αντίδραση των άλλων παρατάξεων.

Συγκεκριμένα η παράταξη «Αθήνα Είσαι Εσύ», του Παύλου Γερουλάνου κατέθεσε αίτημα να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε πρόσφατα για την καταδίκη της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Ελευθέριος Σκιαδάς ανέφερε ότι η πρόταση δεν εντάχθηκε στα θέματα προς συζήτηση διότι κατατέθηκε εκπρόθεσμα.

Το θέμα τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία από την οποία προέκυψε ότι η πλειοψηφία (η δημοτική αρχή) κατάψηφισε το αίτημα για ένταξη του στην ημερήσια διάταξη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση από από τη συνεδρίαση τόσο της παράταξης Γερουλάνου όσο και των αριστερών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης στηλίτευσε τη στάση αυτή λέγοντας ότι «το δημοτικό συμβούλιο δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται», καθώς και ότι «η πόλωση και η τοξικότητα, όπως και η μεταφορά των διενέξεων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων της Αθήνας».

Για το ίδιο θέμα, σύμβουλοι της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της Νάσου Ηλιόπουλου τόνισαν ότι η άρνηση της δημοτικής αρχής να συζητήσει το θέμα και να συναινέσει στη διαμόρφωση ψηφίσματος «επιβεβαίωσε την τυφλή πρόσδεση του κ. Μπακογιάννη στο κυβερνητικό άρμα».

Σύμφωνα με τους ίδιους, «ο Δήμος Αθηναίων δεν μπορεί να σιωπά απέναντι σε μια τέτοια εκτροπή», τονίζοντας ότι «η παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη επιστρέφει τη χώρα σε σκοτεινές και επικίνδυνες νοοτροπίες που αντιμετωπίζουν τον πολιτικό αντίπαλο με όρους εσωτερικού εχθρού και εθνικού κινδύνου».

Σχετικά άρθρα