Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Εύα Καϊλή με τη δεξιά στην Ευρωβουλή βάζουν εμπόδια στις ευρωπαϊκές Αρχές για την εξέταση των υποκλοπών

Η Εύα Καϊλή με τη δεξιά στην Ευρωβουλή βάζουν εμπόδια στις ευρωπαϊκές Αρχές για την εξέταση των υποκλοπών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Θανάσης Κουκάκης, Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Προσπάθεια της Εύας Καϊλή και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο οποίο ανήκει η ΝΔ, να μπλοκάρουν την προγραμματισμένη, για τις 30 Αυγούστου, επίσκεψη της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για θέματα spyware (PEGA), αποκαλύπτει δημοσίευμα του Politico.

Την ώρα που τα διεθνή δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «ελληνικό Watergate», η ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, σε συνεργασία με το ΕΛΚ, βάζουν εμπόδια στην εξέταση από τις ευρωπαϊκές Αρχές του σκανδάλου των υποκλοπών.

Συγκεκριμένα, καθώς γίνεται προσπάθεια από τις ευρωπαϊκές πολιτικές οικογένειες της Αριστεράς και των φιλελεύθερων (Renew) απέναντι στο ΕΛΚ, να υπάρξει ακρόαση του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, η Εύα Καϊλή δηλώνει ότι «η Κομισιόν πρέπει πρώτα να πάει σε χώρες που παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούν spyware», προσθέτοντας ότι «αν μια χώρα δηλώνει ότι δεν το χρησιμοποιεί, δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω έρευνα».

Η ίδια, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, προσθέτει ότι «ο Ν. Ανδρουλάκης και ο Θ. Κουκάκης μπορούν να κληθούν αφότου ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία στην Ελλάδα».

Την ίδια ώρα, πηγές προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια, αναφορικά με την στάση της Εύας Καϊλή καθώς επίσης και για τη σύμπλευσή της με το ΕΛΚ.

Τέλος, το Politico επισημαίνει ότι ο Κ. Μητσοτάκης «επιδιώκει να εκτρέψει τις κοινοβουλευτικές επιθέσεις που δέχεται για το σκάνδαλο της ελληνικής κατασκοπείας.

»Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνείται ότι εμπλέκεται σε τηλεφωνικές παραβιάσεις και λέει ότι ξένες δυνάμεις επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν το έθνος».

Σχετικά άρθρα