Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κωνσταντινόπουλος: Να πουν τον λόγο παρακολούθησης του Ανδρουλάκη – Είναι πράκτορας; Να το πουν!

Κωνσταντινόπουλος: Να πουν τον λόγο παρακολούθησης του Ανδρουλάκη – Είναι πράκτορας; Να το πουν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ΠΑΣΟΚ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Σε συνέχεια όσων δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Νίκου Ανδρουλάκη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε συνέντευξή του την Πέμπτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» -με βάση και τη σχετική ενημέρωση από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής- έκανε λόγο για «σκανδαλώδη παρακολούθηση» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Καθαρή πρόταση

«Ο κ. Ανδρουλάκης», εξήγησε, «δεν είναι ένας δημοσιογράφος ή ένας επιχειρηματίας, είναι ένας υποψήφιος πρωθυπουργός.

»Γι’ αυτό, ο λόγος της παρακολούθησής του θα πρέπει να ειπωθεί δημόσια.

»Αφού το τρίτο κόμμα παίρνει εντολή για να κάνει πράξη το πρόγραμμά του, δεν γίνεται να μένουν σκιές γύρω από το πρόσωπο του αρχηγού του.

»Η κυβέρνηση πρέπει να μιλήσει δημοσίως για τα αίτια της παρακολούθησης, αλλιώς θα είναι σαν να επιχειρεί να κρατήσει όμηρο την παράταξη, αυτό άλλωστε προσπάθησε εξ αρχής», υποστήριξε.

Συμπερασματικώς, «αν ο κ. Ανδρουλάκης είναι πράκτορας, όπως υπονοήθηκε, τότε πρέπει να το μάθουν οι πολίτες για να μην τον ψηφίσουν στις εκλογές», δήλωσε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Αναφορικά με την, υπό συγκρότηση, εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές, επέμεινε πως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει «μια καθαρή πρόταση» για αυτήν, καθώς υπάρχουν, όπως είπε, δύο ζητήματα τα οποία πρέπει να διερευνηθούν:

Δύο ζητήματα που πρέπει να διερευνηθούν

«Πρώτον, είναι απαραίτητο να διερευνηθούν οι λεπτομέρειες παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, πρέπει να εξακριβωθεί αν παρακολουθούνται άλλοι πολίτες και πόσοι.

»Δεύτερον, είναι απαραίτητο να διερευνηθεί τι γίνεται με το predator, ποιοι το έχουν και το διαθέτουν, ποια είναι η εταιρεία και ποιες είναι οι συμβατικές σχέσεις της με το ελληνικό Δημόσιο.

»Δεν είναι δυνατό να αφήσουμε έτσι αυτό το θέμα.

»Μιλάμε για ένα λογισμικό που είναι παράνομο, ρομποτοποιεί το κινητό, το παγιδεύει, υποκλέπτει τα δεδομένα, μπορεί να κρατήσει προσωπικές μας στιγμές και συνομιλίες καθιστώντας μας ευάλωτους σε εκβιασμούς.

»Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όλους τους πολίτες της χώρας, δεν μπορούμε να μείνουμε έκθετοι απέναντι σε αυτό το λογισμικό».

Δεν θα πάμε σε συμψηφισμό χωρίς στοιχεία

Ενώ σε επόμενο σημείο της συνέντευξης διεμήνυσε πως στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και κανένα φόβο να μάθουμε αν αυτές οι πρακτικές υπήρχαν και παλιότερα.

»Αλλά δεν θα πάμε σε έναν συμψηφισμό χωρίς στοιχεία.

»Αν η κυβέρνηση θέλει να ξεκινήσει τη διερεύνηση του θέματος από το 2012, τότε που ήταν πολιτικά υπεύθυνοι οι κ.κ. Δένδιας και Κικίλιας για την ΕΥΠ, απαιτείται να προσκομίσει τα αντίστοιχα στοιχεία.

»Και φυσικά να μάθουμε τι έγινε την περίοδο Τσίπρα-Καμμένου».

Εν κατακλείδι, «δεν θα επιτρέψουμε αυτή η εξεταστική να μη δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις.

»Δυστυχώς η κυβέρνηση πρέπει να πιει το πικρό ποτήρι και να εξηγήσει δημοσίως γιατί παρακολουθούσε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιο πρωθυπουργό.

»Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, έχουμε συγκεκριμένες απόψεις για τους θεσμούς και τη Διαφάνεια.

»Το θέμα», επανέλαβε, «δεν είναι να φύγει ο κ. Αθανασίου για να έρθει η κυρία Θάνου, αλλά το ΠΑΣΟΚ που θα εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας».

Σταθερή θέση για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης

Ενώ αναφερόμενος στα σενάρια σχηματισμού της επόμενης κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε:

«Εμείς επιμένουμε στη σταθερή μας θέση ότι σε καμία περίπτωση δεν θα βάλουμε από την πίσω πόρτα ως πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα.

»Θα συζητήσουμε μόνο πάνω στο πολιτικό μας πρόγραμμα, το οποίο πρωτίστως θα καταθέσουμε στον ελληνικό λαό και θα του ζητήσουμε να μας εμπιστευτεί για να το υλοποιήσουμε».

Σχετικά άρθρα