Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΜέΡΑ25 για υποκλοπές: Ο Μητσοτάκης πρέπει να κινήσει τις σχετικές διώξεις ή να παραιτηθεί

ΜέΡΑ25 για υποκλοπές: Ο Μητσοτάκης πρέπει να κινήσει τις σχετικές διώξεις ή να παραιτηθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γρηγόρης Δημητριάδης, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΜέΡΑ25 | DiEM25 Κίνηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025, Νίκος Ανδρουλάκης, Παναγιώτης Κοντολέων, Υποκλοπές,

«Οι πρώτες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού ήταν να πάρει υπό τον άμεσο έλεγχό του την Κρατική Ενημέρωση και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, κινήσεις που θα ζήλευαν τα πιο κακόφημα ολοκληρωτικά καθεστώτα», υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ.

Σημειώνει ότι «η πρώτη κίνηση (μαζί με τις διάφορες “λίστες Πέτσα”) μας φιλοδώρησε τη θέση 108 στην κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου» και προσθέτει:

«Η δεύτερη κίνηση εξελίσσεται σε βρόγχο για τον πρωθυπουργό, καθώς ένα παγόβουνο παρακρατικών παρακολουθήσεων λιώνει κάτω από τον ήλιο της ελάχιστης δημοσιογραφικής έρευνας που ξεφεύγει από την κυβερνητική μέγγενη».

«Ό,τι και να λέει η κυβέρνηση και οι “πηγές” της, προσπαθώντας να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες του πρωθυπουργού, είναι σαφές ότι η παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις για την εμπλοκή του στις υποκλοπές, και του διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα, έχουν να κάνουν με τις παράνομες παρακολουθήσεις και επισυνδέσεις, μέσω λογισμικών όπως το Predator που η ίδια η Google εκτιμούσε με μεγάλη βεβαιότητα ότι το έχουν προμηθευτεί ελληνικοί κυβερνητικοί φορείς», σχολιάζει το ΜέΡΑ25 και καταλήγει:

«Ήρθε η ώρα ο κ. Μητσοτάκης να πληρώσει το τίμημα του υπερσυγκεντρωτισμού του. Η ευθύνη δεν νοείται να σταματά στους “από κάτω”.

»Ο πρωθυπουργός οφείλει άμεσα είτε να κινήσει τις σχετικές διώξεις είτε να παραιτηθεί.

»Άλλος δρόμος για τον πρωθυπουργό και την Μητσοτάκης Α.Ε. δεν υπάρχει, όταν αναδεικνύονται τόσο σοβαρά “παιχνίδια” με την ίδια τη Δημοκρατία».

Σχετικά άρθρα