Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία έκοψε το Αιγαίο στη μέση μέχρι τις 31 Αυγούστου

Η Τουρκία έκοψε το Αιγαίο στη μέση μέχρι τις 31 Αυγούστου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Στρατιωτική Άσκηση, Τουρκία,

Ασυγκράτητη η Τουρκία, εξέδωσε NOTAM με την οποία κόβει το Αιγαίο στα δύο όλο το καλοκαίρι μέχρι τις 31 Αυγούστου όπως αποκαλύπτει το MEGA.

Η Αθήνα βεβαίως αντέδρασε, αφού εκτός των άλλων παρεμποδίζεται ακόμα και η ομαλή ροή των επιβατικών πτήσεων στην περιοχή.

Η Τουρκία συνεχίζοντας και επί του πεδίου την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως αποκάλυψε το MEGA, προχώρησε στην παράνομη δέσμευση περιοχής ανάμεσα σε Σκύρο και Ψαρά για ασκήσεις της πολεμικής της αεροπορίας και ναυτικού από την Δευτέρα έως και τις 31 Αυγούστου.

Η Ελλάδα απάντησε πως η δέσμευση είναι άκυρη, καθώς η Τουρκία δεν έχει καμιά δικαιοδοσία εντός του FIR Αθηνών, ενώ τόνισε πως η δέσμευση περιοχών για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα παρεμποδίζει επιβατικές πτήσεις.

Μέρος της περιοχής που ήθελαν οι Τούρκοι συμπίπτει με πεδίο βολής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία προχώρησε σε επίδειξη ισχύος πραγματοποιώντας δοκιμή επάκτιας συστοιχίας αντιπλοϊκών πυραύλων ATMACA.

Πυραύλων που αναπτύχθηκαν εγχώρια με προφανή στόχο τον ελληνικό στόλο.

«Η Τουρκία βγήκε διπλά ζημιωμένη»

Ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τρεις ημέρες μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τόνισε πως η Τουρκία με την στάση που τήρησε βγήκε διπλά ζημιωμένη.

«Η εθνική μας ασφάλεια είναι πρώτιστα δική μας υπόθεση και βασίζεται πρώτιστα στις δικές μας δυνάμεις.

»Ελπίζω πως δεν θα ζήσουμε άλλο ένα καυτό καλοκαίρι όπως το 2020», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Ο βετεράνος πρέσβης και πρόεδρος το think tank Αnkara Policy Center Μεχμέτ Φατίχ Τζεϊλάν τονίζει μιλώντας στο «ΒΗΜΑ», πως μια ενδεχόμενη σύγκρουση Ελλάδας Τουρκίας θα ήταν καταστροφική και για τις δύο χώρες.

«Πιστεύω ότι οι σκληρές ρητορικές που χρησιμοποιούνται εκατέρωθεν δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα καμιάς εκ των δύο χωρών», δήλωσε ο Μεχμέτ Φατίχ Τζεϊλάν.

Απέναντι στην συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα η Αθήνα θωρακίζεται.

Την Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο φάκελος απόκτησης των τριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9 Riper και των αμφίβιων τεθωρακισμένων.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα