Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Οι κυρώσεις να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ

Μητσοτάκης: Οι κυρώσεις να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ουκρανία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία,

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει καταστήσει σαφές ότι η αποστολή του ΝΑΤΟ για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και του διεθνούς δικαίου δεν είναι πλέον κενό γράμμα, τόνισε πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας και σημείωσε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό οι κυρώσεις που αποφασίζονται να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου και ανέδειξε το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Συμμαχία επέδειξε ενότητα, ταχύτητα και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τονίζοντας την ανάγκη ότι θα πρέπει να συνεχίσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι είναι παρά πολύ σημαντικό για ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους οι κυρώσεις που αποφασίζονται να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ουκρανίας και επισήμανε ότι η ρωσική εισβολή έχει καταστήσει σαφές πως η αποστολή του ΝΑΤΟ για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου δεν είναι πλέον κενό γράμμα.

Επίσης ο πρωθυπουργός καλωσόρισε την εξέλιξη με την Φινλανδία και τη Σουηδία και εξέφρασε την ικανοποίησή του που ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες.

«Δεν χρειάζεται άλλη πηγή αστάθειας εντός της Συμμαχίας»

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι σήμερα η Συμμαχία θα απευθύνει πρόσκληση στη Φινλανδία και στη Σουηδία να γίνουν το 31ο και το 32ο μέλος της Συμμαχίας.

»Τελικά πρυτάνευσε η κοινή λογική και το καλό της Συμμαχίας και ξεπεράστηκαν οι όποιες καιροσκοπικές και ωφελιμιστικές συμπεριφορές» ανέφερε νωρίτερα ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο.

«Δείχνοντας» παράλληλα προς την Άγκυρα, τόνισε πως «δεν χρειαζόμαστε καμία άλλη πηγή αστάθειας εντός της Συμμαχίας» εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «αυτό είναι κάτι το οποίο αντιλαμβάνονται όλοι οι εταίροι μας».

Χωρίς αναφορές σε Ελλάδα η ομιλία Ερντογάν

Στο μεταξύ, χωρίς καταγγελίες για δήθεν «επιθετικές ενέργειες» της Ελλάδας και αναφορές σε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου ολοκληρώθηκε η σύντομη τοποθέση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, ο Τούρκος πρόεδρος επικεντρώθηκε κυρίως στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου, δηλαδή στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έκανε επίσης κάποιες νύξεις για την ανάγκη αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, με αναφορές στην οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, το PKK και άλλες κουρδικές οργανώσεις.

Σχετικά άρθρα