Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηχηρό μήνυμα από τους φοιτητές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Αποκαθήλωση της ΔΑΠ

Ηχηρό μήνυμα από τους φοιτητές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Αποκαθήλωση της ΔΑΠ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Πανεπιστήμια, Φοιτητές, Φοιτητικές Εκλογές,

Αποκαθήλωση της ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια, καθώς οιν φοιτητικές εκλογές ανέδειξαν πρώτη δύναμη την Πανσπουδαστική, με τη φοιτητική παράταξη της ΝΔ πάντως να αρνείται πεισματικά την βαριά ήττα της.

Ιστορικός καταποντισμός για την ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν μετά από τρία χρόνια, καθώς οι φοιτητές στους περισσότερους συλλόγους έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας, κατά της κυβερνητικής πολιτικής, της πανεπιστημιακής αστυνομίας και των μεθοδεύσεων Κεραμέως.

Με βάση τα αποτελέσματα των περισσότερων παρατάξεων η Πανσπουδαστική είναι η μεγάλη νικήτρια της φετινής διαδικασίας, με τη συμμετοχή να κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα με την τελευταία φορά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΑΠ υποχωρεί αισθητά μετά από σχεδόν 40 χρόνια.

Ξεχωριστή σημασία, άλλωστε, έχει το γεγονός ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας σε ιδρύματα όπως το ΑΠΘ, το οποίο έγινε πρόσφατα θέατρο απρόκλητης αστυνομικής βίας, βρίσκεται μπροστά σε πανωλεθρία.

Να σημειώσουμε ότι και φέτος δεν υπήρξαν ενιαία αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα από την Πανσπουδαστική
Η Πανσπουδαστική στο site της αναφέρει:

«Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» από τις φοιτητικές εκλογές του 2022, καθώς κατέγραψε σαρωτική άνοδο.

Σε σύνολο 259 συλλόγων, ψήφισαν 51.890 φοιτητές. Τα λευκά ήταν 1.266 και τα άκυρα 1.976.

Η «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» λαμβάνει: 16.684 ψήφους και 33,43%.
Η ΔΑΠ λαμβάνει: 13.807 ψήφους και 27,66%.
Η ΠΑΣΠ λαμβάνει 5.056 ψήφους και 10,13%.
Το BLOCO (ΣΥΡΙΖΑ) λαμβάνει 1.267 ψήφους και 2,54%.
Τα ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ λαμβάνουν 4.992 ψήφους και 10%.
Τα ΕΑΑΚ λαμβάνουν 2.642 ψήφους και 5,29%.
Τα ΛΟΙΠΑ λαμβάνουν 4.200 ψήφους και 8,41%».

Τα αποτελέσματα που δίνει η ΕΑΑΚ
Την πρωτιά της ΠΚΣ αναγνωρίζει και η ΕΑΑΚ, όπως αναφέραμε παραπάνω. Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση στην ιστοσελίδα της έχει συγκεντρώσει αποτελέσματα από 102 συλλόγους.

Σύμφωνα με αυτά, η ΠΚΣ συγκεντρώνει 33,08%, η ΔΑΠ 24,02%, η ΕΑΑΚ με ΑΡ.ΕΝ. και άλλες αγωνιστικές δυνάμεις 22,37%, η ΠΑΣΠ 9,29% και το Bloco 2,69%.

Δεν δέχεται το αποτέλεσμα η ΔΑΠ
Η ΟΝΝΕΔ με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι δεν δέχεται το αποτέλεσμα που έχει ανακοινώσει η ΠΚΣ και έχουν αναγνωρίσει άλλες παρατάξεις.

«Με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση στο 90,8% των συλλόγων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει ποσοστό 46,7%.Αναδεικνύεται, έτσι, πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια για 34η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία», υπστηρίζει η νεολαία της ΝΔ.

Σχετικά άρθρα