Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανδρουλάκης: Κατώτεροι των περιστάσεων Μπορέλ και Φον Ντερ Λάιεν

Ανδρουλάκης: Κατώτεροι των περιστάσεων Μπορέλ και Φον Ντερ Λάιεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζοζέπ Μπορέλ, Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, Ουκρανία, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ΠΑΣΟΚ, Ρωσία,

Σαφείς αιχμές για τις ενέργειες των ευρωπαίων ηγετών στη κρίση της Ουκρανίας διατύπωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας στον ρ/φ REAL FM.

«Έπρεπε οι κύριοι Σόλτς και Μακρόν να πάνε μαζί στον κ. Πούτιν και στον κ. Μπάιντεν.

»Να δείξουν ένα κοινό στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της κλιμάκωσης.

»Δυστυχώς ο κ. Μπορέλ και η κυρία Φον Ντερ Λάιεν, είναι κατώτεροι των περιστάσεων», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ καυτηρίασε τις χθεσινές ανακοινώσεις του αρμόδιου Επίτροπου Γιοζέπ Μπορέλ.

«Όσο δεν έχουμε κοινή εξωτερική πολιτική και τα πρόσωπα που μπορούν να υπηρετήσουν σε ακραίες καταστάσεις μια στρατηγική της Ευρώπης, τα πράγματα δυσκολεύουν.

»Τα πρόσωπα, όπως βλέπουμε, δεν έχουν αυτή τη δύναμη, αυτή την προσωπικότητα.

»Φοβάμαι ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, που θα δημιουργήσει φοβερές παρενέργειες στην ευρωπαϊκή οικονομία» είπε.

Κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας

Για τις κυρώσεις στη Ρωσία που επέβαλε η ΕΕ, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να ζητείται ομοφωνία στο Συμβούλιο για τόσο σοβαρά θέματα.

«Πρέπει να πάμε στην απλή πλειοψηφία. Όσο υπάρχει ομοφωνία σε θέματα κυρώσεων και κοινής εξωτερικής πολιτικής, τόσο η Ευρώπη θα έχει μία πολυφωνία που δημιουργεί χαραμάδες για διάφορους παίκτες της ευρύτερης περιοχής, να κάνουν κινήσεις εις βάρος της», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ σημείωσε την ανάγκη η Ευρώπη να διαμορφώσει νέα ειδική σχέση με την Τουρκία, με αυτοματοποιημένες κυρώσεις στη νέα τελωνειακή ένωση, ώστε όταν η γειτονική χώρα προκαλεί την Ελλάδα ή την Κύπρο, αυτές να ενεργοποιούνται.

Σχετικά άρθρα