Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Στις 9 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Καταδίκη της κυβέρνησης για κακοκαιρία

Δημοσκόπηση: Στις 9 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Καταδίκη της κυβέρνησης για κακοκαιρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημοσκοπήσεις, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Ανδρουλάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Στις 9 μονάδες «κλείνει» η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ , η οποία πραγματοποιήθηκε από 22-24 Ιανουαρίου και 26-29 Ιανουαρίου.

Στην ίδια δημοσκόπηση φαίνεται ολοκάθαρα ότι περισσότεροι από 7 στους 10 πολίτες επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση για την διαχείριση της κακοκαιρίας, ενώ μόλις 7% δηλώνουν ικανοποιημένοι.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα της ΝΔ συγκεντρώνει 31% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ 22%. Έπονται το ΚΙΝΑΛ με 14%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%, οι Έλληνες με 1,5%, η Δημιουργία με 1%, ενώ το 6% του δείγματος απαντά «άλλο» κόμμα, το 4% λευκό/άκυρο/αποχή και το 8% δηλώνει ΔΑ/Αναποφάσιστοι. 

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, το ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,5%, η Δημιουργία Ξανά 1%, 6,5% άλλο κόμμα και 8,5% είναι οι αναποφάσιστοι.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, 38% συγκεντρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 34% ο κανένας και 23% ο Αλέξης Τσίπρας.

Για την κακοκαιρία Ελπίδα και πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από την αντιμετώπισή της από την κυβέρνηση, το 7% απάντησε πολύ ή αρκετά, το 16% μέτρια και το 72% λίγο ή ελάχιστα.

Για το ποιος από τους τρεις (Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης) εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο, το 26% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% κανένας από τους 3, 22% τον Νίκο Ανδρουλάκη και 20% τον Αλέξη Τσίπρα.

Κορονοϊός, ακρίβεια και εξοπλισμοί
Στο θέμα του κορονοϊού και των μέτρων το 62% απάντησε πως δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να χαλαρώσουν τα μέτρα, σε αντίθεση με το 31%.

Ποια έξοδα σας προβληματίζουν περισσότερο, το 9% απάντησε τα τρόφιμα, 26% τη θέρμανση, 46% το ηλεκτρικό ρεύμα, 11% κάτι άλλο και 8% απάντησε ΔΓ/ΔΑ.

Όσο για τους πρόσφατους εξοπλισμούς της χώρας, όπως για παράδειγμα τα Rafale το 59% συμφωνεί, το 35% διαφωνεί, ενώ 6% απάντησε ΔΓ/ΔΑ.

Σχετικά άρθρα