Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bουλή: Ο Ανδρουλάκης ζήτησε αίθουσα για την Κ.Ο. και αρνήθηκε ο Τασούλας

Bουλή: Ο Ανδρουλάκης ζήτησε αίθουσα για την Κ.Ο. και αρνήθηκε ο Τασούλας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Κίνημα Αλλαγής, Κώστας Τασούλας, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Πρόεδρος της Βουλής, Πρόταση Μομφής,

Ένταση προκλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς το προεδρείο αρνήθηκε το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να παραχωρηθεί η «μικρή» αίθουσα, για να γίνει σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπορεί να συμμετέχει στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, καθότι δεν είναι βουλευτής, οπότε τον αντικαθιστά ο Μιχάλης Κατρίνης, επομένως σχεδίαζε σύγκληση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας πριν την ψηφοφορία της Κυριακής, ώστε να δώσει τη «γραμμή» και το στίγμα του ΚΙΝΑΛ.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ζήτησε τον λόγο και είπε ότι το προεδρείο αρνήθηκε την «μικρή» αίθουσα της Βουλής ώστε να γίνει σύγκληση της ΚΟ την προσεχή Κυριακή, ζητώντας εξηγήσεις από το προεδρείο αλλά και από τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος ανέφερε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να συγκληθεί η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ το μεσημέρι της Κυριακής «την ίδια στιγμή που αρχίζει κατά τεκμήριο η αντίστροφη διαδικασία των ομιλιών των αρχηγών των κομμάτων», όπως είπε.

«Δεν μπορώ να καλούμαι κάθε φορά να κάνω μια εξαίρεση, ούτε να φιμώσω θέλω, ούτε να υποτιμήσω»

«Υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να το λύσουμε.

»Το θέμα του ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν μετέχει στο Κοινοβούλιο.

»Όταν ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ΚΟ χθες, το ζήτησε την ώρα που δεν συνεδρίαζε η Ολομέλεια.

»Η ταυτόχρονη διαδικασία συνελεύσεως ΚΟ θεωρώ ότι αν μη τι άλλο είναι προβληματική για τη βαρύτητα της συνεδρίασης που ξεκινήσαμε πριν λίγο» συνέχισε.

«Η πρακτική αυτή πρέπει να λυθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων.

»Διότι προφανώς δεν είναι μια αίτηση για μεθαύριο, αλλά είναι κάτι που θα συμβαίνει τακτικά.

»Και πρότεινα να το λύσουμε στην Διάσκεψη των Προέδρων και όχι κατά περίπτωση.

»Έδωσα στην συζήτηση του προϋπολογισμού αυτή την άδεια, τότε ήταν η πρώτη φορά που θα το έκανε ο κ. Ανδρουλάκης.

»Δεν μπορώ όμως να το κάνω κάθε φορά και πρέπει να το λύσει η Διάσκεψη των Προέδρων.

»Φανταστείτε κι άλλα κόμματα να κάνουν Κοινοβουλευτική Ομάδα.

»Το κανάλι της Βουλής ποτέ δεν μεταδίδει Κοινοβουλευτική Ομάδα την ώρα που συνεδριάζει η Ολομέλεια.

»Πόσο μάλλον στην κορυφαία αυτή διαδικασία.

»Δεν μπορώ να καλούμαι κάθε φορά να κάνω μια εξαίρεση.

»Γι’ αυτό και είπα ότι την Κυριακή δεν μπορεί να κάνει Κοινοβουλευτική Ομάδα το ΚΙΝΑΛ.

»Ούτε να φιμώσω θέλω, ούτε να υποτιμήσω» υποστήριξε ο κ. Τασούλας.

«Αντιδημοκρατική η απόφαση του Κώστα Τασούλα»

«Αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική» χαρακτήρισε την απόφαση του προέδρου της Βουλής το ΚΙΝΑΛ, αφότου ο κ. Κωνσταντίνος Τασούλας είπε «όχι» στο αίτημα του κόμματος για την παραχώρηση αίθουσας του κοινοβουλίου, μεθαύριο, προκειμένου να συνεδρίαση η Κ.Ο..

«Ποτέ ξανά δεν αρνήθηκε πρόεδρος του Κοινοβουλίου σε κοινοβουλευτική ομάδα να συνεδριάσει εντός της Βουλής», τόνισε σε ανακοίνωσής της η Χαρ. Τρικούπη.

Κάλεσε, δε, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση απέναντι «σε αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις».

Τη διαμαρτυρία του για τη μη παραχώρηση αίθουσας του κοινοβουλίου την Κυριακή το μεσημέρι, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ – και ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

«Αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική η απόφαση του Προέδρου της Βουλής.

»Με μια θεσμικά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση, ο Πρόεδρος της Βουλής απαγορεύει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022.

»Ποτέ ξανά δεν αρνήθηκε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου σε κοινοβουλευτική ομάδα να συνεδριάσει εντός της Βουλής!

»Επτά ώρες μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος, o κ. Τασούλας έκρινε ότι μπορεί, αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία, να αρνηθεί στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας να συνεδριάσει ελεύθερα.

»Και το έπραξε, ομολογώντας ότι η επιλογή του αυτή δεν στηρίζεται σε καμία σχετική απαγορευτική διάταξη του Κανονισμού της Βουλής!

»Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας.

»Σε αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση».

Σχετικά άρθρα