Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θάνος Μωραΐτης: Ο Ανδρουλάκης σύντομα θα κληθεί να αποφασίσει με ποια πλευρά θα πάει

Θάνος Μωραΐτης: Ο Ανδρουλάκης σύντομα θα κληθεί να αποφασίσει με ποια πλευρά θα πάει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Θάνος Μωραΐτης, Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο Θάνος Μωραΐτης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στην εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη ως προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι ο νέος πρόεδρος θα κληθεί σύντομα να αποφασίσει εάν θα ταυτιστεί ή θα ταχθεί απέναντι στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Από τις 6» στην ΕΡΤ1 με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά, ο Θάνος Μωραΐτης μεταξύ άλλων είπε:

Για την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη ως Προέδρου του ΚΙΝΑΛ:

– Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι μήνυμα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Βρισκόμαστε σε μια εποχή κατά την οποία οι πολίτες θέλουν να συμμετέχουν και να έχουν άποψη.

– Θα κληθεί σύντομα να αντιμετωπίσει το κρίσιμο δίλημμα της θέσης που θα πάρει απέναντι στη συντηρητική, νεοφιλελεύθερη και ταξική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Θα ταυτιστεί ή θα είναι απέναντι;

– Ο κ. Ανδρουλάκης θα κριθεί το επόμενο διάστημα απ’ τα επίδικα και τα μεγάλα ζητήματα της συγκυρίας και της εποχής μας. Δε φτάνει απλά το να αυτοπροσδιορίζεται κάποιος «προοδευτικός» ή «σοσιαλδημοκράτης»: Αυτό αποδεικνύεται στην πράξη, πάνω στα φλέγοντα ζητήματα της εποχής.

Για το συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία:

– Είναι μια αρκετά κρίσιμη διαδικασία για το χώρο μας.

– Πρέπει να είναι συνέδριο τομής, συνέχειας, μετασχηματισμού.

– Η εκλογή Προέδρου από τα μέλη είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν.

Για την πανδημία:

– Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στο θέμα της πανδημίας υπέδειξε εξ αρχής υπεύθυνη και υποδειγματική στάση, με ωριμότητα και προτάσεις.

– Κάνει σκληρή αντιπολίτευση στην ανεύθυνη κι αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

– Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση έχουμε χρέος να κάνουμε ερωτήματα προς την κυβέρνηση – κι αυτό κάναμε. Δεν υπάρχει ζήτημα εσωτερικής διαμάχης στο χώρο, απλά παρουσιάζεται ως τέτοια από μία μεγάλη μερίδα των μίντια, τη στιγμή, μάλιστα, που η επικαιρότητα τρέχει με καίρια ζητήματα. Παράδειγμα, η Τροπολογία για την πρώην εταιρεία του Διοικητή της ΕΥΠ.

– Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με δευτερεύοντα ζητήματα κι όχι με το κυρίαρχο: Έχουμε 100 θανάτους τη μέρα, 700 διασωληνωμένους και το ΕΣΥ σε κατάρρευση.

– Η πανδημία απαιτεί διάθεση συναίνεσης, την οποία είχε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία. Αλλά ως εδώ.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα