Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: H αντίδραση Παπανδρέου μετά την ανακοίνωση Λοβέρδου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: H αντίδραση Παπανδρέου μετά την ανακοίνωση Λοβέρδου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Εκλογές, Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ,

Ως «πολιτικά αναμενόμενη» χαρακτήρισε η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου την απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να ψηφίσει στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και συνδιεκδικητή της ηγεσίας δηλώνουν ότι δεν προκαλεί καμία έκπληξη.

«Όμως, οι προοδευτικοί πολίτες που στήριξαν τον Ανδρέα Λοβέρδο έχουν τώρα επιλογή, την προοδευτική πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου», όπως επισημαίνουν.

Τα τελικά αποτελέσματα του Α΄ γύρου στο ΚΙΝΑΛ

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκαν πριν από λίγο τα επίσημα και οριστικά αποτελέσματα του Α΄ γύρου των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής.

Πρώτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, που συγκέντρωσε 98.431 ψήφους (36,88%), δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου τον οποίο ψήφισαν 74.093 ψηφοφόροι (27,97%), τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 69.411 ψήφους (25,98%), στη τέταρτη θέση ο Παύλος Χρηστίδης με 8.642 ψήφους (3,25%), πέμπτος ο Παύλος Γερουλάνος που συγκέντρωσε 7.946 ψήφους (2,92%) και στην έκτη θέση ο Χάρης Καστανίδης με 7.824 ψήφους (2,94%).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρώτευσε σε όλες τις περιφέρειες εκτός της Δυτικής Ελλάδας, όπου πρώτος ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου και της Αττικής, όπου πρώτος είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Παπανδρέου είναι πρώτος και στις ψήφους των Αποδήμων.

Σχετικά άρθρα