Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανδρουλάκης: Δεν πρόκειται να μπω σε κυβέρνηση για να γίνουν κάποιοι υπουργοί

Ανδρουλάκης: Δεν πρόκειται να μπω σε κυβέρνηση για να γίνουν κάποιοι υπουργοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ,

«Πρέπει να επιλέξουμε το πραγματικό δίλημμα των εκλογών, ποιος εντέλει μπορεί να μεγαλώσει την παράταξη, ποιος θα ξανακάνει το κόμμα ισχυρό για να το τιμήσει ο ελληνικός λαός στις επόμενες βουλευτικές εκλογές», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ακόμη πως «πρέπει να χτιστεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό που θα κάνει ξανά την παράταξή μας πρωταγωνιστή των εξελίξεων».

Όσον αφορά την συζήτηση για συγκυβέρνηση, ο κ. Ανδρουλάκης, ανέφερε πως «δεν πρόκειται να μπω σε κυβέρνηση για να τακτοποιηθούν κάποιοι σε υπουργικές θέσεις.

»Μόνο με ένα ισχυρό ποσοστό που θα μπορούμε να επιβάλλουμε αξιακά τις θέσεις μας.

»Ένα μικρό ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει σε τέτοια συζήτηση.

»Ο λαός καθοδηγεί τις εξελίξεις κι εγώ δεσμεύομαι ότι οι αποφάσεις μας θα είναι αξιακές.

»Δεν υπάρχει εμπόριο εξουσίας σε καμία των περιπτώσεων».

Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ συμπλήρωσε πως το κόμμα είναι μεγάλο ιστορικά, αλλά σήμερα «εκλογικά είναι ένα κόμμα του 8%, δεν έχει 150 βουλευτές.

»Για να πάει 15-20-30%, πρέπει να δώσει μια μεγάλη μάχη στην κοινωνία.

»Άρα για μένα το επίδικο δεν είναι προς θα είναι βουλευτής, ή ευρωβουλευτής, δημοτικός σύμβουλος ή απλό μέλος.

»Είναι ποιος από τους υποψηφίους θα χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό, για να ανέβει το κόμμα μας στη λαϊκή εκτίμηση και στην κοινωνία».

«Το κόμμα που λέω εγώ θα είναι κάποτε κυβέρνηση, βεβαίως θεωρώ ότι η παράταξη μας μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να γίνει κόμμα εξουσίας.

»Θεωρώ ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα από ότι μπορούν να καταφέρουν δύο κόμματα που διχάζουν, όπου δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο συνεννόησης, ακόμη και στα εθνικά θέματα ή στην πανδημία» εκτίμησε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με αυτούς που έφυγαν από την παράταξη και την επόμενη μέρα, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε καταρχήν ότι «η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικοί μας αντίπαλοι, είμαστε άλλα κόμματα.

»Επειδή κάποιοι έφυγαν για να γίνουν υπουργοί του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη, σημαίνει ότι πρέπει να πάμε κι εμείς; Εμείς δεν φύγαμε στα δύσκολα.

»Γι’ αυτούς που πήγαν για καρέκλες, πόρτα κλειστή και κλειδαμπαρωμένη.

»Κάνω μια αξιακή προσπάθεια για να φέρουμε έναν νέο πολιτικό πολιτισμό».

Για τους απλούς ψηφοφόρους, ωστόσο, η πόρτα παραμένει ανοιχτή:

«Δημοκρατία έχουμε, ο λαός από τα κάτω μπορεί να ψηφίζει σήμερα ΠΑΣΟΚ, αύριο ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, ένα άλλο κόμμα.

»Αλλά αυτοί που ήταν κορυφαία στελέχη και τους ανέδειξε η παράταξη μας και μια μέρα ξύπνησαν και πήγαν να γίνουν υπουργοί του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη, προφανέστατα μιλάμε για άλλο αξιακό φορτίο, για άλλη σχέση με την πολιτική».

Σχετικά άρθρα