Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: «Λοκομοτίβα εκτελούσε εργασίες με το Μετρό σε λειτουργία – Η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. να παραιτηθεί»

Παππάς: «Λοκομοτίβα εκτελούσε εργασίες με το Μετρό σε λειτουργία – Η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. να παραιτηθεί»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Μετρό, Νίκος Παππάς, Προοδευτική Συμμαχία, Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ Α.Ε.), ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,

«Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ είναι πολλαπλά υπόλογη», αναφέρει σε δήλωσή του, που ανάρτησε και στο Facebook συνοδευόμενη από φωτογραφίες, ο Νίκος Παππάς.

«Τόσο για το εργατικό δυστύχημα στον Ηλεκτρικό, για το οποίο επιχειρεί να εμφανιστεί ως ελεγκτής ενώ είναι ξεκάθαρα ελεγχόμενη», γράφει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός και συνεχίζει:

«Όσο και για την αποκάλυψη πως μία άλλη λοκομοτίβα εκτελούσε εργασίες λείανσης στη γραμμή 2 του Μετρό, ενώ στο δίκτυο κινούνταν συρμοί και στις αποβάθρες πολίτες.

»Αντίθετα με όσα προβλέπει ο κατασκευαστής της μηχανής.

»Αντίθετα με τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή ενός ακόμα δυστυχήματος.

»Αντίθετα με την κοινή αντίληψη ότι καπνοί, σπινθήρες και ρινίσματα δεν μπορούν να συνυπάρχουν με το επιβατικό κοινό.

»Η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. αναφέρει ότι οι εργασίες σε ώρες λειτουργίας του δικτύου προβλέπονται στη σύμβαση με τον εργολάβο. Ο ίδιος φέρεται να τη διαψεύδει.

»Η διοίκηση οφείλει να παραιτηθεί και άμεσα να προχωρήσει από τη ΡΑΣ ο ορισμός ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα στον Ηλεκτρικό.

»Οι εμπειρογνώμονες να εξετάσουν ευθύνες και της ΣΤΑΣΥ και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών», καταλήγει ο Νίκος Παππάς.

Σχετικά άρθρα