Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Σερβίας συζήτησε ο Φραγκογιάννης στο Βελιγράδι

Την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Σερβίας συζήτησε ο Φραγκογιάννης στο Βελιγράδι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Κώστας Φραγκογιάννης, Σερβία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στην περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας επικεντρώθηκαν οι συζητήσεις και επαφές του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στο Βελιγράδι, στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Ο κ. Φραγκογιάννης είχε διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με υπουργούς της σερβικής κυβέρνησης καθώς και εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, τη διευθέτηση θεμάτων που χρονίζουν και τη δημιουργία νέων προοπτικών για τις επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φραγκογιάννης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Nikola Selakovic και τον υφυπουργό κ. Nemanja Starovic και βοηθό υπουργό, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία κ. Miroslav Knezevic, με την υπουργό Ενέργειας κα Zorana Mihajlovic, με την υπουργό Περιβάλλοντος κα Irena Vujovic, με τον υφυπουργό Τουρισμού, Εμπορίου και Τηλεπικοινωνιών, αρμόδιο για θέματα εμπορίου κ. Stevan Nikcevic καθώς και με τη σύμβουλο του Σέρβου Προέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής κα Tatjana Jovic.

Στις συναντήσεις του, ο κ. υφυπουργός μίλησε για την ισχυρή επιχειρηματική παρουσία της Ελλάδας στη Σερβία, με τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο να έχει επενδύσει μέχρι σήμερα περίπου 2,5 δισ. ευρώ και να έχει δημιουργήσει 25.000 θέσεις εργασίας στη Σερβία.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας στους τομείς των κατασκευών και οικοδομικών υλικών, των αγροτοδιατροφικών προϊόντων, της υγείας και των βιοεπιστημών αλλά και κυρίως της υψηλής τεχνολογίας και της διασυνδεσιμότητας ενεργειακών και οδικών δικτύων, ως καθοριστικού παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη των χωρών της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης συμφωνήθηκε η εξέταση δυνατότητας πραγματοποίησης στοχευμένων επιχειρηματικών αποστολών και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε συγκεκριμένους τομείς.

Σχετικά άρθρα