Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Έρχεται στην Ελλάδα “πρωτοφανούς μεγέθους” αμερικανικός στρατός», τούρκικο δημοσίευμα

«Έρχεται στην Ελλάδα “πρωτοφανούς μεγέθους” αμερικανικός στρατός», τούρκικο δημοσίευμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξανδρούπολη, Αμερικανική Πρεσβεία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Βαλκάνια, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πεντάγωνο, Στρατιωτική Άσκηση, Τζέφρι Πάιατ, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια μεγάλη στρατιωτική αποστολή θα αφιχθεί από τις ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στην Ελλάδα, τον Νοέμβριο για άσκηση, γράφει τούρκικο δημοσίευμα στο Halktv.com.tr και αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Στα δημοσιευμένα στοιχεία περιλαμβάνονται μεγάλος αριθμός ελικοπτέρων, UAV, άρματα μάχης, πυροβολικό και βαρέα όπλα που προγραμματίζονται να φθάσουν στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες.

Πρόκειται για μια μεγάλη στρατιωτική αποστολή «πρωτοφανούς μεγέθους» από τις ΗΠΑ στο ελληνικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η Αμερικανοί στρατιώτες θα συμμετέχουν σε άσκηση που ξεκινά από την Αλεξανδρούπολη και επεκτείνεται στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη μέσω Ρουμανίας και Βουλγαρίας, υπενθυμίζεται ότι το πολεμικό πλοίο τύπου USNS Yumma, το οποίο θα πραγματοποιήσει την αποστολή, είχε έρθει στην περιοχή για παρόμοια άσκηση πέρυσι.

Αναφέρθηκε ότι στο πλαίσιο της αποστολής, πολλά στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων των ελικοπτέρων Romeo, Sikorsky, Chinook και άρματος τύπου M1 Abrams, θα αποσταλούν στην περιοχή.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ δήλωσε, «τον Νοέμβριο, περισσότερα αεροπλάνα και ελικόπτερα θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη από ό, τι είχαμε φέρει ποτέ πριν», τονίζοντας με τον τρόπο αυτό το μέγεθος της αμερικανικής αποστολής.

Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, η αυξανόμενη παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης θα μπορούσε να ενοχλήσει τη Ρωσία.

Σχετικά άρθρα