Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνες εκπαιδευτές «ειδικού πολέμου» δίδαξαν καταδρομείς από τη Βόρεια Μακεδονία

Έλληνες εκπαιδευτές «ειδικού πολέμου» δίδαξαν καταδρομείς από τη Βόρεια Μακεδονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Μακεδονία, Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Ελληνικός Στρατός, Σκόπια, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Φωτογραφίες,

Κομάντος της Βόρειας Μακεδονίας εκπαιδεύθηκαν στις καταδύσεις από τις ελληνικές ειδικές δυνάμεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MIA στα Σκόπια και αναμεταδίδεται από πολλά ΜΜΕ στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου του ελληνικού Στρατού, στελέχη των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Βόρειας Μακεδονίας παρακολούθησαν βασική και προχωρημένη εκπαίδευση στις καταδύσεις κατά την περίοδο από 30 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Πέραμο, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η εκπαίδευση υλοποιήθηκε από εκπαιδευτές της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του Γενικού Επιτελείου του ελληνικού Στρατού, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για το έτος 2021 και εντάσσεται στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των ελληνικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων με φίλες και σύμμαχες χώρες.

Η εκπαίδευση αυτή, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου του ελληνικού Στρατού, «αναδεικνύει τη συνδρομή των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων στην υποστήριξη της εν λόγω χώρας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προσαρμογής των αμυντικών της δυνατοτήτων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Συμμαχίας».

Ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου του Στρατού της Βόρειας Μακεδονίας

Σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου του Στρατού της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρεται ότι στην εκπαίδευση «τα στελέχη του τάγματος των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις καταδυτικές τους ικανότητες και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες από εκπαιδευτές της ελληνικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου στη διεξαγωγή ειδικών επιχειρήσεων σε μεγάλες υδάτινες επιφάνειες» και προστίθεται ότι αυτή η κοινή εκπαίδευση «συμβάλλει στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ».

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Από την Δευτέρα 30 Αυγούστου έως την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, έλαβε χώρα στη Νέα Πέραμο Αττικής βασική και προκεχωρημένη εκπαίδευση στις καταδύσεις στελεχών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, από εκπαιδευτές της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Η παραπάνω εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2021 μεταξύ των δύο χωρών (πατήστε εδώ) και εντάσσεται στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών ΔΕΕ με φίλες και σύμμαχες χώρες, που έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται με βάση τον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ.

Επιπρόσθετα αναδεικνύει τη συνδρομή των Ελληνικών ΕΔ στην υποστήριξη της εν λόγω χώρας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προσαρμογής των αμυντικών της δυνατοτήτων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Συμμαχίας.

Σχετικά άρθρα