Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πότε βγάζουμε τις μάσκες; Τι απάντησε η Πελώνη

Πότε βγάζουμε τις μάσκες; Τι απάντησε η Πελώνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αριστοτελία Πελώνη, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Όλοι ελπίζουμε ότι είμαστε κοντά στο να βγάλουμε τις μάσκες, απάντησε σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Αρ. Πελώνη σημείωσε πως, δεδομένης της καλής επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα, τη σχετική απόφαση θα την πάρουν οι ειδικοί.

Όπως έκανε γνωστό, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συζητήσει εντός της εβδομάδας το συγκεκριμένο θέμα.

Για το ενδεχόμενο επανέναρξης διάθεσης των self test από τα φαρμακεία, επισήμανε πως η κυβέρνηση αναμένει την τελική απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Όπως εξήγησε, όπου υπάρξει πρόβλημα με αντιδράσεις φαμραμκοποιών, όπως πχ τώρα στην Αχαΐα, τα test θα διατίθενται από τα σούπερ μάρκετ.

Αναμένουμε να λυθεί το θέμα και στην Αττική, είπε η κ. Πελώνη.

Σχετικά με τις διευκολύνσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους, υπογράμμισε πως ήδη οι πρώτες έχουν τεθεί σε ισχύ, με τη μη χρήση μάσκας στα γυμναστήρια και την έναρξη των πανηγυριών σε περιοχές που το ποσοστό εμβολιασμού ξεπερνά το 50%.

Όταν υπάρχουν νεότερα, η συζήτηση θα ανοίξει περισσότεροι, συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Στην εισαγωγική τοποθέτησής της είχε επαναλάβει πως η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας εξακολουθεί να βελτιώνεται και το Σύστημα Υγείας επανέρχεται στην κανονικότητα.

«Η κυκλοφορία του ιού, ωστόσο, συνεχίζεται και αποτελεί κίνδυνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

»Παρατείνουμε για τον σκοπό αυτό τη δωρεάν διάθεση των self test σε ομάδες του πληθυσμού και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να διατηρήσουμε υψηλό τον ρυθμό του εμβολιασμού» ανέφερε.

Η κ. Πελώνη δήλωσε πως η επιχείρηση «Ελευθερία» εξελίσσεται υποδειγματικά κι επανέλαβε πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει διαρκώς, όπως έκανε και κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα, έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατό.

«Απευθυνόμαστε, όπως υποδεικνύουν οι ειδικοί, στους συμπολίτες μας μεγαλύτερων ηλικιών, που κινδυνεύουν περισσότερο, στους νεότερους που έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα και ακόμη περισσότερο στο υγειονομικό προσωπικό και τους εργαζόμενους σε δομές φροντίδας ευπαθών ομάδων» τόνισε.

Όπως συμπλήρωσε, καθώς ολοκληρώθηκε ήδη η προτεραιοποίηση που χάραξε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όλοι οι πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να κλείνουν το δικό τους ραντεβού.

«Είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, να αποτρέψουμε τον κίνδυνο νέας έξαρσης που καραδοκεί εξαιτίας των μεταλλάξεων και να βγούμε με ασφάλεια από το ναρκοπέδιο της πανδημίας» είπε.

Παράλληλα, ενημέρωσε πως μέχρι χθες είχαν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 7,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Πάνω από 4.520.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό 43,11% του πληθυσμού, ενώ περισσότεροι από 3.175.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, δηλαδή ποσοστό 30,24%.

Σχετικά άρθρα