Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρεσβεία Σερβίας για 25η Μαρτίου: «Χρόνια πολλά στους Έλληνες αδελφούς μας»

Πρεσβεία Σερβίας για 25η Μαρτίου: «Χρόνια πολλά στους Έλληνες αδελφούς μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 25η Μαρτίου - Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, Βαλκάνια, Ελληνική Επανάσταση του 1821, Σερβία, Σερβική Πρεσβεία,

Με ένα πολύ θερμό μήνυμα η πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα χαιρέτησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης:

«Με το σύνθημα “Ελευθερία ή θάνατος” ο ελληνικός λαός ξεκίνησε τον αγώνα του για την λευτεριά, ενώ το σύνθημα αυτό ενέπνευσε και το μέλος της Φιλικής Εταιρείας και επαναστάτη ηγέτη της Σερβίας τον Καραγιώργη.

»Με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 για την εθνική Παλιγγενεσία, ευχόμαστε χρόνια πολλά στους Έλληνες αδελφούς μας».

Ο Τζόρτζε Πέτροβιτς, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Καραγιώργης (της) Σερβίας αλλά και Μαύρος Γεώργιος ή Καραγιώργης, ήταν Σέρβος επαναστάτης ηγέτης που πολέμησε για την ανεξαρτησία της χώρας του από την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά την Πρώτη Σερβική Εξέγερση του 1804-1813, ο πρώτος κληρονομικός ηγέτης, Οσποδάρος της Σερβίας και ιδρυτής της δυναστείας Καραγιώργη. Υπήρξε μέλος της Φιλικής Εταιρείας.

Σχετικά άρθρα