Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επισφραγίστηκε η ισχυρή στρατιωτική συμμαχία Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας

Επισφραγίστηκε η ισχυρή στρατιωτική συμμαχία Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Κωνσταντίνος Φλώρος, Σαουδική Αραβία, Στρατιωτική Άσκηση, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Τη βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας εξέφρασαν οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στρατηγοί Κωνσταντίνος Φλώρος και Φαγιάντ μπιν Χαμέντ Αλ – Ρουγουαΐλι, ο οποίος επισκέφθηκε επίσημα για πρώτη φορά τη χώρα μας με την ευκαιρία της ημέρας διακεκριμένων επισκεπτών της άσκησης «Falcon Eye-1».

Σημειώνεται ότι κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τη δυνατότητα για τη διεξαγωγή πολυεθνικών ασκήσεων με έτερες χώρες της περιοχής και για αξιοποίηση και ανταλλαγή εκπαιδευτικών ευκολιών των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, καθώς και για τη διεξαγωγή πολυεθνικών ασκήσεων με έτερες χώρες της περιοχής.

Οι διμερείς συνομιλίες θα συνεχιστούν με την επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Σαουδική Αραβία το προσεχές διάστημα.

«Με τη Σαουδική Αραβία έχουμε τους ίδιους στόχους, δηλαδή την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.

»Δουλεύουμε μαζί γι αυτό» επισήμανε μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του, με την ευκαιρία της ημέρας διακεκριμένων επισκεπτών της άσκησης «Falcon Eye-1» στην 115 πτέρυγα Μάχης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι, σήμερα, εδώ στην Σούδα με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας στο πλαίσιο της άσκησης “Falcon Eye-1″» τόνισε.

Η άσκηση, συνέχισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, «λαμβάνει χώρα μεταξύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας και για την ακρίβεια μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων των δύο χωρών με τη συμμετοχή πλοίων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας στρατηγός Φαγιάντ μπιν Χαμέντ Αλ – Ρουγουαΐλι, στο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε για την πρόκληση να παραβρεθεί στην ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών της άσκησης «Falcon Eye-1» ενώ υπογράμμισε ότι οι «ιστορικές σχέσεις» ανάμεσα στις δύο χώρες έχουν εξελιχθεί σε στρατηγικού χαρακτήρα, ειδικά τον τελευταίο χρόνο.

Μετέφερε τους χαιρετισμούς του υπουργού Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ενώ επεσήμανε τη βούληση για περαιτέρω «εμβάθυνση των σχέσεων στο στρατιωτικό τομέα με τρόπο που υπηρετεί τα συμφέροντα των δύο χωρών».

«Προσβλέπουμε», τόνισε, να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες «να ενδυναμώσουμε τη στρατιωτική μας συνεργασία, παρά τις δυσκολίες από την πανδημία του κορωνοϊού».

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα