Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νικολόπουλος: Εκλογές το Σεπτέμβριο – Στοιχηματίζω ότι κόμμα του Τράγκα θα έρθει τρίτο

Νικολόπουλος: Εκλογές το Σεπτέμβριο – Στοιχηματίζω ότι κόμμα του Τράγκα θα έρθει τρίτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Τράγκας, Νίκος Νικολόπουλος,

Εντός των ημερών αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση νέου πολιτικού σχηματισμού, με επικεφαλής τον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα.

Το όνομα του νέου κόμματος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι «Ελεύθεροι Δημοκράτες».

Μάλιστα, στο νέο πολιτικό φορέα, συμμετέχει και ο Αχαιός πολιτικός και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος μίλησε στον «Νεολόγο» για τα πολιτικά χαρακτηριστικά του υπό σύσταση κόμματος και τους στόχους του.

Όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος, οι υποστηρικτές του πολιτικού φορέα «καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα από τη λαϊκή δεξιά του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος και την Καραμανλική κεντροδεξιά, μέχρι την αριστερά του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ».

Για το θέμα της τοποθέτησης του νέου κόμματος, έκανε δήλωση και ο Γιώργος Τράγκας.

Μάλιστα, στο «κόμμα Τράγκα», ετοιμάζονται για τις εκλογές, καθώς η εκτίμησή τους είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, και αισιοδοξούν ότι θα κάνουν την έκπληξη στην κάλπη».

«Στοιχηματίζω ότι θα είμαστε το τρίτο κόμμα στη Βουλή που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές, που θα γίνουν σε λιγότερο από 200 μέρες.

»Ένα μόνον άλλου είδους φόβο έχω, όχι αν θα μπούμε ή όχι στη Βουλή, γιατί αυτό ήδη προεξοφλείται από την ενθουσιώδη υποδοχή και τη μαζική συμμετοχή στο νέο κόμμα.

»Αγχώνομαι μήπως οι υπερβολικές προσδοκίες, του και πάλιν προδομένου από τους Μητσοτάκη – Τσίπρα λαού, μπορούν να προκαλέσουν απογοητεύσεις που θα είναι δύσκολο να διαχειριστούν», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Νικολόπουλος και προσθέτει πως:

«Τώρα που ο κ. Μητσοτάκης έδωσε αλαζονικά και θρασύτατα το τελικό οικονομικό κτύπημα στον Ελληνισμό, τώρα εμείς οι “Ελεύθεροι Δημοκράτες” δίνουμε το εναρκτήριο λάκτισμα», σημείωσε και συνέχισε:

«Οι ανακοινώσεις για το δολοφονικό νέο Lock Down, θύμισαν τα έτοιμα μνημονικά κείμενα που ερχόντουσαν από την φασιστική τρόικα των ξένων και εταίρων της Ε.Ε. δανειστών – δυναστών και μεταφραζόντουσαν τότε άρον – άρον στον μεταφραστή google.

Οι μνημονιόπληκτοι Έλληνες μισθωτοί συνταξιούχοι και βιοπαλαιστές επίσης με την εμπειρία τους έχουν αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, οργανωμένα από την γερμανοκρατούμενη ΕΕ, μία πανευρωπαϊκή εσωτερική υποτίμηση.

Με την δήθεν «ιερή» δικαιολογία της προστασίας της ζωής μας. Μέσα σε αυτό το κλίμα το κίνημα των ελεύθερων ανθρώπων γίνεται τσουνάμι που θα σαρώσει όλο το σάπιο πολιτικό σαθρό σύστημα».

Θέλοντας να δώσει το πολιτικό στίγμα του νέου φορέα, ο Νίκος Νικολόπουλος σημειώνει ότι:

«Οι πρώτες ραδιοφωνικές ανακοινώσεις Τράγκα στη πραγματικότητα αποτελούν προγραμματικές διακηρύξεις. Γενικές αλλά σαφείς γραμμές.

»Σταθερές που δεν μπορούν να παρακαμφθούν ούτε να θεωρηθούν διφορούμενες από εκείνους που θέλουν να παραμείνουν στο σχήμα μιας μεγάλης πατριωτικής λαϊκής πλειοψηφίας». Και προσθέτει πως:

«Το Σχέδιο Ανάκαμψης πρέπει να ξαναγραφτεί με στόχο ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο και με τομές και ρήξεις στη πρώτη γραμμή (δικαιοσύνη, δημόσια διοίκηση, φορολογία)».

Όσο για την πολιτική ατζέντα του κόμματος, όπως εξηγεί ο πρώην βουλευτής, φαίνεται να είναι έτοιμη από καιρό και είναι η εξής:

«Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Εργασία, Κοινωνική Συνοχή, «κούρεμα» και ελαφρύνσεις δανείων είναι οι άμεσες προτεραιότητες που μπαίνουν.

»Ο στόχος είναι πολύ ξεκάθαρος: Να χαραχτεί ένας προνομιακός χώρος έρευνας κάτω από την ομπρέλα της δημόσιας υγείας.

»Είναι αλήθεια ότι η ισορροπία μεταξύ των ευρύτατων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που υποστηρίζουν την ίδρυση ενός λαογέννητου κόμματος, χωρίς «βαρόνους» και «τζάκια» είναι ένα στοίχημα που κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει. Ζητάμε τη ζωή μας πίσω.

»Παλεύουμε η καθημερινότητα να επανέλθει στη ζωή μας, η ραχοκοκαλιά της οικονομίας δηλαδή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, άμεσα να λειτουργήσουν στο φουλ τις μηχανές σε ένα νέο υγιές αναπτυξιακό περιβάλλον. Ασφαλώς η ανάκαμψη δεν θα είναι γρήγορη και θα είναι κουραστική».

Σχετικά άρθρα