Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαρροές για ενδεχόμενη συμπόρευση Νικολόπουλου με Κασιδιάρη – Διαψεύδει ο Νικολόπουλος

Διαρροές για ενδεχόμενη συμπόρευση Νικολόπουλου με Κασιδιάρη – Διαψεύδει ο Νικολόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Νικολόπουλος,

Προβληματισμό προκαλούν στον πολιτικό κόσμο οι πληροφορίες για ενδεχόμενη συμπόρευση του Νίκου Νικολόπουλου με τον Ηλία Κασιδιάρη στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου, κάτι το οποίο ωστόσο η πλευρά του πρώτου διαψεύδει κατηγορηματικά.

Οι εν λόγω πληροφορίες ενισχύονται και από το γεγονός πως το κόμμα του κ. Νικολόπουλου μετονομάστηκε -όπως αποδεικνύεται από τον κατάλογο των κομμάτων που κατέθεσαν συμμετοχή- από «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» σε «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος».

Η προσθήκη του συνθετικού «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» στην ονομασία του κόμματος του Νίκου Νικολόπουλου, το οποίο συμπορεύτηκε με την Ένωση Κεντρώων στις βουλευτικές εκλογές του 2019, δημιούργησε αυτόματα συνειρμούς για συνεργασία με το «Εθνικό Κόμμα – Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη.

Μάλιστα, ίδιες πηγές σημειώνουν πως ορισμένοι από τους υποψήφιους που θα παρουσιάσει ο Νίκος Νικολόπουλος στο κόμμα του κατά την κατάθεση των συνδυασμών, θα προέρχονται από τον σχηματισμό του Κασιδιάρη, ώστε με τον τρόπο αυτό να μπορέσει το καταδικασμένο πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Νικολόπουλος έχει διαψεύσει κατηγορηματικά το σενάριο συμπόρευσης με τον Κασιδιάρη και, κατά συνομιλητές του, κάνει λόγο για επιχείρηση εμπλοκής του σε μια διαδικασία, με την οποία είναι ξεκάθαρα αντίθετος.

Μάλιστα, όπως σημειώνει, δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει ένα βήμα με το οποίο θα προέδιδε τις αρχές του και το παρελθόν του με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ξεκαθαρίζει πως η αλήθεια θα φανεί, όταν θα ανακοινωθούν τα ονόματα που θα περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο του κόμματός του.

Μέχρι στιγμής το κόμμα του κ. Νικολόπουλου, όπως λένε οι ίδιες πηγές, έχει συμφωνήσει με τον Κυριάκο Τόμπρα του κινήματος «Υπέρβαση» και τον Κωνσταντίνο Κατσίκη, πρώην μέλους των ΑΝΕΛ.

Το σενάριο συμπόρευσης του Νικολόπουλου με τον Κασιδιάρη που έχει, πάντως, αναπτυχθεί, ενδέχεται να οδηγήσει, κατά πηγές, τη Νέα Δημοκρατία να συμπεριλάβει στο υπόμνημα με την ένσταση για το κόμμα του Κασιδιάρη που θα καταθέσει ο Γιώργος Γερπατερίτης στον Άρειο Πάγο, και αυτό του Νίκου Νικολόπουλου.

Σχετικά άρθρα