Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νάσος Ηλιόπουλος: Πανεπιστημιακή Αστυνομία υπάρχει μόνο στην Τουρκία του Ερντογάν

Νάσος Ηλιόπουλος: Πανεπιστημιακή Αστυνομία υπάρχει μόνο στην Τουρκία του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΙ, Νάσος Ηλιόπουλος, Πανεπιστήμια, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παιδεία θα καταρρεύσει, στέκεται απέναντι στη Δημοκρατία και στηρίζει φανερά τα ιδιωτικά συμφέροντα», τόνισε σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ITV Ιωαννίνων, πρόσθεσε ότι «Η εφαρμογή αυτού του νόμου σημαίνει ότι 24.000 μαθητές που τώρα προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα μείνουν εκτός πανεπιστημίου».

Υπογράμμισε και εξήγησε επίσης ότι, «τα ίδια παιδιά, εάν έχουν την οικονομική δυνατότητα, μπορούν να πάνε σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο και να πάρουν ένα δίπλωμα, το οποίο η κυβέρνηση καθιστά ισότιμο με το πτυχίο του δημόσιου πανεπιστημίου».

«Γίνεται ξεκάθαρο ότι στόχος της ΝΔ είναι να δημιουργήσει πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Από την άλλη, η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη, υπάρχει στην Τουρκία του Ερντογάν», επεσήμανε και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τάσσεται υπέρ της πρότασης που οι ίδιοι οι πρυτάνεις έχουν καταθέσει, «η φύλαξη των ιδρυμάτων να γίνεται από υπαλλήλους του πανεπιστημίου, οι οποίοι να λογοδοτούν στις πρυτανικές Αρχές».

«Ήταν βαθιά προσβλητική η αναφορά που έκανε στη Βουλή ο κ. Χρυσοχοΐδης, ότι οι πρυτάνεις είναι εθισμένοι στην απειλή της κακοποίησης», τόνισε, λέγοντας ότι «τέτοιες εκφράσεις δείχνουν δυσανεξία απέναντι στη Δημοκρατία, γιατί η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι στο ζήτημα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας έχει μείνει πλέον χωρίς κανένα στήριγμα».

Σχετικά άρθρα