Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λάθος χειρισμούς με τα εμβόλια καταλογίζει στην Ούρσουλα ο Ανδρουλάκης

Λάθος χειρισμούς με τα εμβόλια καταλογίζει στην Ούρσουλα ο Ανδρουλάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ,

Για την πορεία των εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση μίλησε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης στον ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε, το εμβολιαστικό σχέδιο της Ένωσης είναι μια τεράστια επιχειρησιακή πρόκληση αντίστοιχη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου όπου είναι φυσικό να υπάρχουν προβλήματα.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, την κατηγόρησε ότι για λάθος χειρισμούς.

Εκτίμησε παράλληλα, ότι η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca κορόιδεψε την Ευρωπαϊκή Ένωση αποκρύπτοντας την αδυναμία της να ανταποκριθεί στις ποσότητες των εμβολίων που είχε δεσμευτεί προς τα κράτη-μέλη.

Πρόσθεσε δε, πως η κυβέρνηση πρέπει ήδη να προετοιμάσει τον μηχανισμό για να μπορέσει να οργανωθεί για τα εμβόλια που θα έρθουν και ειδικότερα αν έρθουν σε μεγάλες ποσότητες.

Ενώ σημαντικό είναι όπως είπε, έως τότε, να γίνονται συχνά τεστ και να τηρούνται τα μέτρα αυστηρά και ειδικότερα για τη σωστή λειτουργία της οικονομίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για τη συμφωνία του Βερολίνου με κράτη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που παράγουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ο κ. Ανδρουλάκης, σημείωσε ότι ο ίδιος είχε θέσει αυτό το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Όπως εξήγησε, πράγματι η Γερμανία έχει κάνει συμφωνία με χώρες όπως η Ρωσία, όμως θα παραλάβει τις παρτίδες των εμβολίων, αφού έχουν καλυφθεί τα υπόλοιπα κράτη-μέλη από τις φαρμακευτικές εταιρείες που έχει προσυμφωνήσει.

Σχετικά άρθρα