Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεκπαίδευση πολεμικών μας πλοίων με τουρκική και ισπανική φρεγάτα νότια και ανατολικά της Κρήτης (βίντεο)

Συνεκπαίδευση πολεμικών μας πλοίων με τουρκική και ισπανική φρεγάτα νότια και ανατολικά της Κρήτης (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κρήτη, Νότιο Κρητικό Πέλαγος (Λιβυκό), Πολεμικό Ναυτικό, Στρατιωτική Άσκηση, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Φρεγάτα Ψαρά (Φ/Γ Ψαρά F-454),

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΨΑΡΑ, Υποβρυχίου (Υ/Β) του Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με δύο Φρεγάτες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης STANDING NΑΤΟ MARITIME GROUP TWO (SNMG2), στη θαλάσσια περιοχή Νότια και Ανατολικά της Κρήτης.

Η συμμαχικές φρεγάτες ήταν η τουρκική «Γκαζιαντέπ» και η ισπανική «Κρίστομπαλ Κολόν».

Εκπαιδεύουμε τους Τούρκους στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος. Φοβερό;

Πάντως, να το ξέρετε, τα σοβαρά κράτη δεν εκπαιδεύουν τους Τούρκους στην ίδια θάλασσα που οι Τούρκοι έχουν χαράξει το έκνομο «μνημόνιο» με το καθεστώς της Τρίπολης.

Θα πείτε ότι είναι ΝΑΤΟϊκές υποχρεώσεις. Αλήθεια; Στην ίδια θαλάσσια περιοχή που η Τουρκία αξιώνει ως δική της; Μετά θέλετε να μας παίρνουν σοβαρά;

Δείτε την τουρκική φρεγάτα, δεύτερη στη σειρά, πόσο μεγάλη τουρκική σημαία είχε. Η ελληνική σημαία, στη «Ψαρά», ούτε που φαίνεται.

Αλήθεια, γιατί στα πολεμικά μας υψώνουμε μικρές σημαίες;

Κάνουμε οικονομία στο πανί;

Ή φοβούμαστε μην τις πάρει ο άνεμος;

Οι Τούρκοι πάντως σημαιάρα. Να μην περνάνε απαρατήρητοι. Αυτά λέγονται ψυχολογικές επιχειρήσεις. Σκαμπάζετε τίποτα από δαύτες;

Εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, αντιαεροπορικού και ανθυποβρυχιακού πολέμου, καθώς και πολέμου επιφανείας.

«Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων δυνάμεων σε Συμμαχικό πλαίσιο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Την επόμενη φορά μην ξεχάσετε να εκπαιδεύσετε τους Τούρκους και στο Καστελλόριζο. Εκεί που έκαναν τις παράνομες έρευνες.

Δείτε βίντεο:

Σχετικά άρθρα