Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπηλιωτόπουλος: Λυπάμαι για τον Μητσοτάκη και τις ιδεοληψίες του

Σπηλιωτόπουλος: Λυπάμαι για τον Μητσοτάκη και τις ιδεοληψίες του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΙ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Αστυνομία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Πανεπιστήμια,

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, μεταξύ άλλων και πρώην υπουργός Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας με ανάρτησή του στο Facebook τάσσεται κατά του νέου σώματος της Αστυνομίας για τη φρούρηση των Ανωτάτων Ιδρυμάτων.

Παράλληλα αναρωτιέται αν χρειαζόμαστε περισσότερους αστυνομικούς ή περισσότερους επιστήμονες.

Αλλά από την ανάρτησή του δεν απουσιάζει και η κριτική προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας για «ιδεοληψία» αλλά και «ξεπερασμένη παλαιοπολιτική συνήθεια βολέματος κάποιων».

Διαβάστε την ανάρτησή του:

«Η ασυδοσία, η ανομία κ η βεβήλωση μαζί με την καταστροφή δημόσιας περιουσίας είναι μια πάγια πρακτική στους χώρους των ελληνικών πανεπιστημίων.

»Πολλές φορές άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρακτική του άβατουπου εμπόδιζε κάθε προσπάθεια ελέγχου η κ καταστολής ακόμα κ σε περιπτώσεις ακραίας βίας η κ εμπρησμού.

»Πολλές οι προσπάθειες για άρση του ασύλου που είχε παραμείνει ως σύμβολο για τη μη επιστροφή σε αυταρχικές πρακτικές κ στην φασίζουσα νοοτροπία μια άλλης εποχής.

»Οι προσπάθειες αυτές άλλες πέτυχαν κ άλλες οχι.

»Ομως στο τέλος το πανεπηστιμιακό άσυλο μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

»Τώρα ξαφνικά έρχεται η Πολιτεία να διορίσει 1200 ειδικούς φρουρούς για τη φύλαξη των ΑΕΙ

»Χρειάζεται φύλαξη το Πανεπιστημιο;

»Μετά την άρση του ασύλου, αν είχαμε αλλάξει κ νοοτροπία όχι!

»Σκεφτείτε το πανεπηστίμιο της Οξφόρδης ή του Κειμπριτζ να ατυνομοκρατείται! προφανως και εκει ο χώρος ειναι ιερός κ προστευεύεται απο φοιτητές, διδάσκοντες ,επισκέπτες!

»Αλλά ας δεχτούμε οτι εμείς έχουμε άλλη νοοτροπία κ ροπή στην βία

»Μεταλ απο την υπερδεκαετή οικονομική κρίση που αποψίλωσε τα ΑΕΙ απο επιστήμονες κ διδάσκοντες, μετα την άρση του ασύλου, αυτή είναι η προτεραιότητα;

»Δεν θα μπορούσε η Πολιτεία να δώσει τη δυνατότητα στις πρυτανικές αρχές για ιδιωτική φύλαξη όταν ακόμα κ τα Υπουργεία τέτοια διαθετουν;

»Τα αεροδρομια;

»Δηλαδή χρειάζεται η πρόσληψη απο το κράτος ενόσω νεου σώματος αστυνομικών κ όχι η προπδληψη επιστημόνων σε ΑΕΙ ακόμα κ εκεί που υπολειτουργούν;

»Λυπάμαι αλλα κ ως πρώην Υπουργός κ ως ενεργός πολίτης με δημοκρατικό κ προοδευτικό πρόσημο δεν κατανοώ μια τέτοια ιδεοληψιια εκτός απο την αποδοχή της ως μια ξεπερασμένη παλαιοπολιτική συνήθεια βολέματος κάποιων.

»Αλλά πιστεύω οτι αυτή την είχε ξορκίσει κατά δήλωση του ο Πρωθυπουργός απο τις πρακτικές της κυβερνησης του!

»Απλά λυπάμαι».

Σχετικά άρθρα