Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Μας λέγατε ψεύτες για τη Συμφωνία των Πρεσπών και σπεύδετε με χέρια και πόδια να εφαρμοστεί

Τσίπρας: Μας λέγατε ψεύτες για τη Συμφωνία των Πρεσπών και σπεύδετε με χέρια και πόδια να εφαρμοστεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Βουλή των Ελλήνων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προοδευτική Συμμαχία, Σκόπια, ΣΥΡΙΖΑ,

Στη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τη δευτερολογία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πανδημία.

«Δύο εκτός ύλης παρατηρήσεις και κλείνω.

»Η αξιοπιστία κύριε Μητσοτάκη είναι κρίσιμο θέμα.

»Την αξιοπιστία σας ως πολιτικός, εσείς και η παράταξή σας, δεν την έχετε χάσει μόνο μέσα από τη διαχείριση της πανδημίας.

»Είδα χθες την πολύ ενδιαφέρουσα συνάντησή σας με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

»Δεν τολμήσατε ούτε καν να αναφέρετε το όνομα της χώρας στην προηγούμενη συνεδρίαση εδώ στη Βουλή και από τον εκνευρισμό σας καταφερθήκατε με άστοχους χαρακτηρισμούς στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Φίλη.

»Χθες λοιπόν είπατε πως είναι ανάγκη η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και μπράβο σας.

»Σας θυμίζω ότι στις 25/1/2019 σε αυτή εδώ την αίθουσα ως αρχηγός της αντιπολίτευσης δηλώνατε “η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί εθνική ήττα”.

»”Έχει ήδη ακυρωθεί στη συνείδηση του λαού, είναι ένα εθνικό λάθος που προσβάλλει την αλήθεια και την ιστορία της πατρίδας μας”», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε tweet του υπουργού Εξωτερικών, λέγοντας πως «όταν όμως εμείς εδώ επί μήνες υπερασπιζόμασταν την αλήθεια, διότι λέγαμε ότι εθνικό είναι το αληθές και λέγαμε ότι αυτή η Συμφωνία εξασφαλίζει την αρχαία πολιτισμική κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας, μας λέγατε ψεύτες.

»Σήμερα σπεύδετε με χέρια και πόδια να εφαρμοστεί αυτή η Συμφωνία. Καλά κάνετε».

«Από αυτό εδώ το βήμα σας είχα πει κάτι: η ιστορία τιμά αυτούς που τη γράφουν, όχι αυτούς που σέρνονται πίσω της», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά άρθρα