Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοκ: Σχεδόν οι μισοί Έλληνες χρωστάνε στην εφορία

Σοκ: Σχεδόν οι μισοί Έλληνες χρωστάνε στην εφορία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφορία, Φορολογία, Φόρος,

Σε ύψος-ρεκόρ έχει φθάσει ο αριθμός των Ελλήνων που χρωστούν στην εφορία. Συγκεκριμένα, κατά 500.000 αυξήθηκε ο αριθμός των οφειλετών στην εφορία τον Οκτώβριο φτάνοντας τα 4,3 εκατ. από 3,8 εκατ. που ήταν το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τον Οκτώβριο οι απλήρωτοι φόροι έφτασαν στα 670 εκατ. ευρώ ενώ το α΄ 10μηνο του έτους ανήλθαν σε 4,26 δισ. ευρώ.

Αν στο ποσό αυτό προστεθούν και οι οφειλές των προηγούμενων ετών το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 106 δισ. ευρώ με 23 δισ. ευρώ να χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

Αυξημένος παρουσιάζεται τον Οκτώβριο και ο αριθμός των οφειλετών στους οποίους έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης καθώς ανέβηκε σε 1,78 εκατ. από 1,72 το Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά τον αριθμό των φορολογουμένων οι οποίοι βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, διαμορφώνεται σε 1,29 εκατ. από 1,28 εκατ. το Σεπτέμβριο.

Και παρά την τραγική αυτή κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα ουσίας για την ελάφρυνση επιχειρήσεων και νοικοκυριών, αλλά εξακολουθεί να υποστηρίζει -προφανέστατα ψευδώς- ότι η κατάσταση στην αγορά και στην οικονομία δεν είναι και τόσο άσχημη, προκαλώντας ακόμη περισσότερο με τις διακηρύξεις της περί δήθεν ανάπτυξης το 2021.

Σχετικά άρθρα