Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η Σύνοδος Πρυτάνεων απορρίπτει την πανεπιστημιακή αστυνομία του Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Η Σύνοδος Πρυτάνεων απορρίπτει την πανεπιστημιακή αστυνομία του Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πανεπιστήμια, Προοδευτική Συμμαχία, Πρυτάνεις, ΣΥΡΙΖΑ,

«Η Σύνοδος Πρυτάνεων απορρίπτει τα περί πανεπιστημιακής αστυνομίας του κ. Μητσοτάκη» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας ως επικράτηση των φωνών της λογικής και του μέτρου την ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ «οι φωνές της λογικής και του μέτρου επικράτησαν.

Η Σύνοδος Πρυτάνεων διαμόρφωσε θέσεις που αποκλίνουν από την ατζέντα της alt-right στρατηγικής της κυβέρνησης που θέλει τα πανεπιστήμια αστυνομοκρατούμενα και χώρους πανοπτικής επιτήρησης.

Οι πρυτάνεις απέρριψαν τη διχαστική – εμφυλιοπολεμική ρητορική του κ. Μητσοτάκη και απέδειξαν ότι οι πανεπιστημιακές αρχές δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως ντεκόρ ανιστόρητων κραυγών και μικροπολιτικών επιδιώξεων».

Η απόφαση στηρίζεται στην συνταγματική επιταγή της ακαδημαϊκής ελευθερίας και του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων και αναφέρει ότι:

«Η υπηρεσία φύλαξης υπάγεται ιεραρχικά στον πρύτανη και τη Σύγκλητο. Ούτε στο υπουργείο Παιδείας ούτε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

»Κάθε ΑΕΙ προσαρμόζεται στις συνθήκες του και η ελεγχόμενη πρόσβαση αφορά μόνο ευαίσθητους χώρους όπως εργαστήρια, χώρους με επικίνδυνα υλικά, διοικητικά κτίρια κλπ.

»Το υπάρχον πλαίσιο επιβολής ποινικών κυρώσεων κρίνεται επαρκές», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα