Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή χαιρετίζει το αντιρατσιστικό

Η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή χαιρετίζει το αντιρατσιστικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC), Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο, Ντέιβιντ Χάρις, Ολοκαύτωμα Εβραίων,

Η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC) χαιρετίζει την έγκριση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η American Jewish Committee καλωσορίζει την υιοθέτηση από το ελληνικό κοινοβούλιο του νέου νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και την επιβολή τιμωρίας για την άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC, Ντέιβιντ Χάρις, δήλωσε ότι «η νομοθεσία αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας», προσθέτοντας ότι «το έθνος αντιμετωπίζει εξτρεμιστές που προωθούν το μίσος και αναλήθειες, που μπορεί να συνοδεύονται από τον εκφοβισμό και την απειλή βίας».

Ο κ. Χάρις τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το νομοσχέδιο ήταν μια πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, βελτιώνοντας ένα νόμο του 1979 και ότι το νομοσχέδιο βρισκόταν υπό συζήτηση για περισσότερο από ένα χρόνο, παραθέτοντας παράλληλα λεπτομέρειες για τις ποινές και τα πρόστιμα όσον αφορά την «υποκίνηση πράξεων διακρίσεων, μίσους ή βίας».

Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στα μέλη της AJC στη Νέα Υόρκη, πριν από ένα χρόνο, «μίλησε με πάθος» για την ανάγκη αξιοποίησης προηγμένων νομικών εργαλείων, με σκοπό την καταπολέμηση της μάστιγας του ρατσισμού στη χώρα του.

Σχετικά άρθρα