Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε με την Πρέσβη της Βοσνίας Ερζεγοβίνης για τη ΔΣΟ

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε με την Πρέσβη της Βοσνίας Ερζεγοβίνης για τη ΔΣΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλή των Ελλήνων, Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Διπλωματικό Σώμα, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Νέα Δημοκρατία, Ορθόδοξη Εκκλησία,

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε με την Πρέσβη της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης στην Αθήνα κ. Milica Ristović Krtić, μετά από πρωτοβουλία της.

Η κ. Πρέσβης συνεχάρη τον κ. Χαρακόπουλο για την εκλογή του στη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΔΣΟ και μετέφερε την επιθυμία του Κοινοβουλίου της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης για μια ουσιαστικότερη συμμετοχή στη ΔΣΟ.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε την κ. Ristović Krtić για τις ευχές της και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την βούληση του κοινοβουλίου της βαλκανικής χώρας για ενεργότερη συμμετοχή στις δραστηριότητες της ΔΣΟ.

Όπως είπε «βασικοί στόχοι του διεθνούς θεσμού στον οποίο μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν ως Γενικό Γραμματέα οι ορθόδοξοι βουλευτές από τα κοινοβούλια 25 χωρών είναι η αλληλοκατανόηση των λαών και η προαγωγή της ειρήνης.

»Η υπηρέτηση αυτών των στόχων έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην πολύπαθη γειτονιά μας, στις χώρες που προέκυψαν μετά την ταραχώδη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

»Η ενεργός συμμετοχή στη ΔΣΟ μιας πολυεθνικής χώρας, την οποία συναποτελούν διαφορετικές εθνότητες (Βόσνιοι, Σέρβοι και Κροάτες), με διαφορετικά θρησκεύματα (μουσουλμάνοι, ορθόδοξοι και καθολικοί χριστιανοί) είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης.

»Με χαρά θα αναμένουμε τον ορισμό από το κοινοβούλιο της χώρας της επίσημης κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης στη ΔΣΟ».

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της πρεσβείας, ο κ. Χαρακόπουλος, που συνοδεύονταν από τον σύμβουλο της ΔΣΟ δρ Κώστα Μυγδάλη, προσέφερε στην κ. Ristović Krtić τον τόμο που εξέδωσε η ΔΣΟ με βραβευμένα έργα διεθνούς διαγωνισμού με θέμα την «Ανάσταση του Χριστού».

Η κ. πρέσβης εξέφρασε την ευχή σύντομα να καταστεί εφικτή η επίσκεψη της ηγεσίας της ΔΣΟ στο Σεράγεβο και τη Μπάνια Λούκα, η οποία αναβλήθηκε τον προηγούμενο Μάρτιο λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Σχετικά άρθρα