Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανδρουλάκης: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ακολουθούν πολιτική κατευνασμού προς την Τουρκία – Η λέξη «κυρώσεις» εξαφανίστηκε

Ανδρουλάκης: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ακολουθούν πολιτική κατευνασμού προς την Τουρκία – Η λέξη «κυρώσεις» εξαφανίστηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Δημοκρατία του Αρτσάχ, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Κίνημα Αλλαγής, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Σύνοδος Κορυφής, Τουρκία,

«Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία είναι κατώτερη των περιστάσεων», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, ο σοσιαλιστής ευρωβουλευτής εξήγησε ότι:

«Το πρώτο κείμενο ήταν πολύ κακό και είναι στα θετικά ότι βελτιώθηκε πολύ η περιγραφή των γεγονότων, ώστε να καλύπτει την Ελλάδα και την Κύπρο.

»Όμως, ενώ περιέχει το καρότο ως προς το τι θα κερδίσει η Τουρκία σε περίπτωση που συνεχίσει κάποια βήματα σταθερότητας στην περιοχή, όπως είναι η αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης, οι συναντήσεις υψηλού επιπέδου μεταξύ Ερντογάν και Ευρωπαίων αξιωματούχων, αφήνοντας επιπλέον να εννοηθεί το θέμα της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, δεν περιέχει συγκεκριμένο μαστίγιο.

»Για να βρεις το μαστίγιο πρέπει να ψάξεις τις Συνθήκες.

»Η λέξη κυρώσεις δεν υπάρχει πουθενά», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε:

«Πέρσι τον Οκτώβριο με αφορμή την παράνομη εισβολή στη Συρία, το Συμβούλιο είχε προτείνει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, στις παράνομες εξορύξεις στην Κύπρο είχαν επιβληθεί εξατομικευμένες κυρώσεις, το καλοκαίρι η λίστα των κυρώσεων είχε διευρυνθεί, τίποτα από αυτά δεν συμπεριελήφθη στα χθεσινά Συμπεράσματα του Συμβουλίου.

»Οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών ακολουθούν πολιτική κατευνασμού, η οποία όμως θα αποτύχει, καθώς πλειοψηφικά το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας παράγει εθνολαϊκισμό, μίσος και ρητορική σύγκρουσης, όχι μόνο με την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και με άλλα κράτη.

»Δεν είναι όλοι οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί το ίδιο.

»Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε αυστηρές θέσεις ενώ το Συμβούλιο έβαλε το θέμα κάτω από το χαλί.

»Για την κρίση του Ναγκόρνο Καραμπάχ: Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά της απέναντι σε ένα λαό όπως οι Αρμένιοι.

»Η Τουρκία, αντί να ζητάει συγγνώμη για τη γενοκτονία και τα εγκλήματα που έγιναν πριν από 105 χρόνια, ουσιαστικά φαίνεται να έχει την ίδια στρατηγική, μεταφέροντας τζιχαντιστές από τη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν, όπως κατήγγειλε και ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν εισερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Σχετικά άρθρα