Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελένη Τουλουπάκη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Η Ελένη Τουλουπάκη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαιοσύνη, Δικαστική Εξουσία, Δικαστικό Σώμα, Δικαστικοί Λειτουργοί, Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Σκάνδαλο Novartis,

Για παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Οι δύο προσφυγές της αφορούν συγκεκριμένα στην παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητάς της.

Όπως αναφέρει ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, Βασίλης Χειρδάρης, «η πρώτη αφορούσε την ευθεία παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητάς της από υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς και η δεύτερη την σοβαρή παραβίαση της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητάς της μέσω του τρόπου άσκησης σε βάρος της ποινικής δίωξης, παρά την αρχειοθέτηση της υπόθεσής της από εμπεριστατωμένο πόρισμα αντεισαγγελέα του ΑΠ, διαμαρτυρόμενη για τη μη τήρηση της νομιμότητας».

Σύμφωνα με τον κ. Χειρδάρη, οι προσφυγές της κ. Τουλουπάκη, «εκτός της ουσίας της παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων, διαθέτουν έντονα συμβολικό χαρακτήρα για την υπεράσπιση του εισαγγελικού θεσμού, της ανεξαρτησίας και αυτονομίας της δικαιοσύνης στη χώρα μας και την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών.

»Μετά τις πρόσφατες έγγραφες απαντήσεις του Δικαστηρίου του Στρασβούργου και τις επίσημες καταχωρήσεις των προσφυγών, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα ξεκινήσει τη διαδικασία εξέτασης των σοβαρών καταγγελιών της.

»Η προσφεύγουσα έχει τη βεβαιότητα ότι το Στρασβούργο θα εξετάσει σε βάθος τις προσφυγές, όπως κάνει πάντα, αλλά και τη βάσιμη ελπίδα ότι οι αναμενόμενες αποφάσεις του θα θωρακίσουν για μια ακόμη φορά τη δίκαιη δίκη, τη δικαιοσύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την προστασία και ανεξαρτησία των δικαστικών και εισαγγελικών θεσμών και θα αποκαταστήσουν τις αδικίες».

Σχετικά άρθρα