Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ανδρουλάκης από το Καστελλόριζο πρότεινε στην Ευρωβουλή διακοπή χρηματοδότησης στην Τουρκία

Ο Ανδρουλάκης από το Καστελλόριζο πρότεινε στην Ευρωβουλή διακοπή χρηματοδότησης στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δωδεκάνησα, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Καστελλόριζο, Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ,

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το Καστελλόριζο, όπου βρίσκεται από τις 19 Σεπτεμβρίου και συμμετείχε στην εκδήλωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας για την Οριοθέτηση Θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξαιρετικά ευαίσθητος και δραστήριος στα εθνικά μας θέματα, δίνει πραγματικές μάχες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, κρατώντας ζωντανή την πατριωτική παράδοση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Στο παρελθόν έχει διοργανώσει εκδηλώσεις στο κτίριο του ευρωκοινοβουλίου για την ανάδειξη της Γενοκτονίας των Αρμενίων, έχει υποδεχθεί Κούρδους σοσιαλιστές πολιτικούς στην Ευρωβουλή και πρωτοστατεί στην ανάδειξη της αυταρχικότητας και επιθετικότητας του ισλαμιστικού καθεστώτος Ερντογάν.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Νίκος Ανδρουλάκης έγραψε:

«Σήμερα είχα τη χαρά και την τιμή να συμμετέχω από το Καστελλόριζο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου παρουσίασα τη γνωμοδότησή μου για τον προϋπολογισμό του 2021.

»Από το πιο Ανατολικό μέρος της Ελλάδας, το οποίο τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στο επίκεντρο της Τουρκικής επιθετικότητας, παρουσίασα στους συναδέλφους την πρότασή μου που στηρίζεται στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου ως βασικές προϋποθέσεις για την παροχή βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

»Στο πλαίσιο αυτό πρότεινα την διακοπή κάθε είδους χρηματοδότησης από το Ταμείο Προενταξιακής Βοήθειας προς το Τουρκικό κράτος.

»Αντιθέτως προβλέπουμε ότι στην Τουρκία και σε άλλες χώρες που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Ευρωπαϊκή βοήθεια θα πηγαίνει μόνο σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και μέλη της κοινωνίας των πολιτών που παλεύουν για τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου.

»Με αυτό τον τρόπο κλείνουμε τα παραθυράκια που εκμεταλλευόντουσαν κάποιοι ώστε να συνεχίζουν με αφορμή τη προσφυγική κρίση να χρηματοδοτούν την αγορά σκαφών για την Τουρκική ακτοφυλακή και διασφαλίζουμε ότι τα χρήματα του Ευρωπαίου φορολογουμένου δεν θα χρησιμοποιούνται αντίθετα από τις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες».

Σχετικά άρθρα