Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απέπλευσε το «ΙΚΑΡΙΑ» για τον Λίβανο με 180 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια

Απέπλευσε το «ΙΚΑΡΙΑ» για τον Λίβανο με 180 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρωπιστική Βοήθεια, Κωνσταντίνος Φλώρος, Κώστας Φραγκογιάννης, Λίβανος, Πολεμικό Ναυτικό, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Εξωτερικών, Φωτογραφίες,

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η Πρέσβης του Λιβάνου στην Ελλάδα κα. Dona Barakat, και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ παρέστησαν στην τελετή απόπλου του Αρματαγωγού ΙΚΑΡΙΑ, το οποίο για δεύτερη φορά μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας, στο σκληρά δοκιμαζόμενο Λίβανο από τις εκρήξεις της 4ης Αυγούστου 2020 στο λιμένα της Βηρυτού.

Φραγκογιάννης: 180 τόνοι για τον λαό του Λιβάνου

«Το αρματαγωγό αναχώρησε με φορτίο 180 τόνων καταδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην χώρα μας που προσέφεραν αφιλοκερδώς τα προϊόντα τους για να απαλύνουν την τραγωδία που βιώνει ο λαός του Λιβάνου.

»Περισσότερες από 500 παλέτες ειδών πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν σε 17 μόνο ημέρες, μετά την έκκληση του ΥΠΕΞ, με δεδομένη την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να οργανωθεί το σχετικό κύμα βοήθειας στον πληττόμενο λαό του Λιβάνου», τόνισε ο ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό προς το πλήρωμα του «ΙΚΑΡΙΑ»:

«Η Ελλάδα έχει αποδείξει και συνεχίζει να αποδεικνύει ότι δεν μένει μόνο σε λόγια συμπαράστασης, αλλά στέκεται έμπρακτα στο πλευρό του Λιβάνου, που προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά τις φονικές εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού τον προηγούμενο μήνα.

»Οι εκρήξεις αυτές, το γνωρίζετε, επέφεραν καταστροφικές συνέπειες, καθώς προκάλεσαν απώλειες δεκάδων ανθρώπινων ζωών, χιλιάδες τραυματισμούς αλλά και ανυπολόγιστες υλικές ζημίες.

»Ο Λίβανος μετρά ακόμα τις πληγές του, καθώς περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, ενώ τόσο το λιμάνι της Βηρυτού όσο και χιλιάδες παρακείμενα κτήρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

»Μεταξύ αυτών και τέσσερα νοσοκομεία.

»Ως Χώρα δείξαμε από την πρώτη στιγμή την αλληλεγγύη μας προς τον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου, προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια και συνδράμοντας τις τοπικές Αρχές με προσωπικό και μέσα.

»Ήμασταν άλλωστε οι πρώτοι που στείλαμε διασώστες στη Βηρυτό.

»Ακολούθησε η αποστολή, και πάλι με το Αρματαγωγό “ΙΚΑΡΙΑ”, στρατιωτικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, φαρμακευτικού υλικού καθώς και υλικών πρώτης ανάγκης.

»Οι Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν σήμερα και πάλι το παρών, μεταφέροντας ένα ακόμα πολύτιμο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας.

»Ένα φορτίο που συγκεντρώθηκε από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και προορίζεται για την ανακούφιση ενός λαού πάντοτε φιλικού προς τη Χώρα μας, με τον οποίο μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί αλλά και σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης.

»Κύριε Κυβερνήτα, αξιωματικοί και πλήρωμα του Αρματαγωγού “ΙΚΑΡΙΑ”.

»Με απόφαση της Κυβέρνησης, αναλαμβάνετε την αποστολή να παραδώσετε στις λιβανικές Αρχές ένα φορτίο πολύτιμο για την ανακούφιση του λαού του Λιβάνου».

»Πρόκειται για μια αποστολή που, πέραν την ανθρωπιστικής βοήθειας, συνεισφέρει στην εν γένει ασφάλεια και σταθερότητα της ταραγμένης αυτής γωνιάς της Ανατολικής Μεσογείου.

»Εκτελέστε την προθύμως, με σθένος, αποφασιστικότητα αλλά και αίσθημα ανθρωπιάς. Κυρίως όμως εκτελέστε την με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που πηγάζει από την ιδιότητά σας του Έλληνα Στρατιωτικού.

»Να έχετε κατά νου ότι η κατάσταση εκεί που πηγαίνετε παραμένει εξαιρετικά ασταθής και δεδομένου του μεγέθους της καταστροφής, ίσως βρεθείτε ενώπιον δραματικών καταστάσεων και μεγάλου ανθρώπινου πόνου.

»Επιτελέστε την αποστολή σας παραδίδοντας το φορτίο της ανθρωπιστικής βοήθειας στους αρμόδιους, μεριμνήστε όμως, κατά πρώτον, για την δική σας ασφάλεια και υγεία.

»Προέχει να επιστρέψετε όλοι ασφαλείς και υγιείς, με τις καρδιές σας γεμάτες με το συναίσθημα της προσφοράς προς τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, τους δοκιμαζόμενους κατοίκους του Λιβάνου.

»Κύριε Κυβερνήτα,

»Η Ελλάδα μας τείνει χείρα προσφοράς και βοήθειας προς τον Λίβανο μέσα από τα χέρια τα δικά σας, των Αξιωματικών και του Πληρώματός σας. Πλεύσατε με ασφάλεια!

»Είμαι βέβαιος ότι θα φέρετε εις πέρας το έργο σας με απόλυτη επιτυχία!

»Καλό ταξίδι και ο Άγιος Νικόλαος πάντα στην πλώρη σας».

Σχετικά άρθρα