Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έντονο φραστικό επεισόδιο Ανδρουλάκη-Τσαβούσογλου στην Επιτροπή Εξωτερικών της Ευρωβουλής

Έντονο φραστικό επεισόδιο Ανδρουλάκη-Τσαβούσογλου στην Επιτροπή Εξωτερικών της Ευρωβουλής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κίνημα Αλλαγής, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Τουρκία,

Έντονο φραστικό επεισόδιο εντός του ευρωκοινοβουλίου είχε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του μέσω τηλεδιάσκεψης στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Πέμπτη, μίλησε περισσότερο από τον επιτρεπόμενο χρόνο τόσο στην πρωτολογία όσο και στη δευτερολογία του.

Όταν ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας ότι «εδώ γίνεται διάλογος και όχι μονόλογος», ο Μεβλούτ Τσαβούσολγου του απάντησε «εάν δεν σας αρέσει να διακόψουμε την τηλεδιάσκεψη».

Όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, το γεγονός ότι ο Τσαβούσογλου υπερέβη το όριο, μιλώντας συνολικά 42 λεπτά, δεν επέτρεψε σε κανέναν ευρωβουλευτή να υποβάλει ερωτήσεις.

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες θα καταθέσουν σχετικό ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητώντας να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και αναρωτήθηκε γιατί η ελληνική πλευρά δεν ζήτησε να συμπεριληφθεί αυτό στη λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα