Ο ακροδεξιός «Γκρίζος Λύκος» Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που συνεργάζεται με το ισλαμιστικό κόμμα Ερντογάν (AKP) στην τουρκική Βουλή, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, αμφισβητώντας το στάτους που επικρατεί στο Αιγαίο, την κυριαρχία των Δωδεκανήσων, ενώ δεν παρέλειψε να καταφερθεί κατά της Γαλλίας. Τόνισε ότι η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο σχέδιο εισβολής.
Ο ακροδεξιός κεμαλικός φασίστας, που έχει συμμαχήσει με τους ισλαμιστές, σε δηλώσεις του όπως τις αναδημοσιεύουν τα «Τουρκικά Νέα», είπε ότι η Ελλάδα «έχει πάλι διάθεση να τη ρίξουν στη θάλασσα».
«Η Ελλάδα και οι σκληροί υποστηρικτές της δεν βλέπουν, δεν μπορούν να δουν, ή βλέπουν και αδιαφορούν, για τις σφοδρές συνέπειες που θα έχει η καταπάτηση των καταλήξεων των νεύρων του τουρκικού έθνους», είπε, προσθέτοντας ότι, «διεξάγουν μία προκλητική καμπάνια που θα έχει πολύ κακό τέλος».
«Φυσικά η ειλικρινή μας προσδοκία είναι η ταχεία αποκλιμάκωση του μετώπου σε Μεσόγειο και Αιγαίο και η μείωση της έντασης, καθώς διαφορετικά είναι θέμα χρόνου να χτυπήσει σε νάρκη», είπε, χρησιμοποιώντας τη γλαφυρή ρητορική των Τούρκων πολιτικών.
«Ένα άλλο πρόβλημα», συνέχισε, «είναι ότι η Γαλλία ανέπτυξε στρατιωτικά στοιχεία στο έδαφος της “ελληνοκυπριακής διοίκησης της νότιας Κύπρου” σε αντίθεση με τις συνθήκες του Λονδίνου και της Ζυρίχης του 1959 και του 1960».
Πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα εξόπλισε 16 από τα 23 νησιά τα οποία κατ εφαρμογή της συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και του Παρισιού του 1947, έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα και τα μετέτρεψε σε κάστρα».
Υπενθύμισε, στο απλοϊκό ακροατήριό του, ότι, «η Ελλάδα που πριν από 98 χρόνια πετάχτηκε στη θάλασσα» και τότε «είχε πάλι ως στόχο τα εδάφη της πατρίδας μας».
«Αντιμετωπίζουμε ένα νέο σχέδιο εισβολής», τόνισε.
«Η κατάσταση αυτή ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων είναι ένας αγώνας επιβίωσης για την Τουρκική Δημοκρατία.
»Οι μέχρι τώρα διπλωματικές επαφές, προσπάθειες συμφιλίωσης διαπραγματεύσεις, συναντήσεις και διαδικασίες τοποθέτησης των θεμάτων στο τραπέζι, δεν ωφέλησαν.
»Τα προβλήματά μας με την Ελλάδα αντί να επιλυθούν, έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.
»Επείγουσα προσδοκία του έθνους μας είναι η αμφισβήτηση του παρόντος status που κυριαρχεί στο Αιγαίο, η αλλαγή του με δίκαιο τρόπο και η εξισορρόπηση του.
»Λαμβάνοντας υπόψη τα γεωγραφικά πολιτικά και άλλα χαρακτηριστικά των Δωδεκανήσων, η εκ νέου νομική εξέταση τους, θα προσδώσει ζωντανές τις ελπίδες για Ειρήνη και σταθερότητα στο Αιγαίο και θα αντιστάθμισης σε κάποιο βαθμό την αδικία που έχει διαμορφωθεί απέναντι στη χώρα μας.
»Ωστόσο η Ελλάδα είναι κακόβουλη και προκαλεί ξεκάθαρα το διεθνές δίκαιο όπως και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας ασφάλεια».
Θέλει να επανεξετάσει το κυριαρχικό καθεστώς των Δωδεκανήσων, μεταξύ άλλων.