Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη Όμικρον
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξι ελληνικά F-16 πέταξαν κάτω από τα τουρκικά ραντάρ και έφτασαν αθέατα στην Κύπρο

Έξι ελληνικά F-16 πέταξαν κάτω από τα τουρκικά ραντάρ και έφτασαν αθέατα στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 115 Πτέρυγα Μάχης (Σούδα), ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Κρήτη, Κύπρος, Πολεμική Αεροπορία, Σούδα, Στρατιωτική Άσκηση, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Έξι ελληνικά μαχητικά, που σηκώθηκαν από την Κρήτη, πέταξαν κάτω από τα τουρκικά ραντάρ και έφτασαν αθέατα στην Κύπρο. Κατά την επιστροφή τους ενεπλάκησαν σε αερομαχία με τουρκικά μαχητικά, τα οποία αποχώρησαν ηττημένα και με ελάχιστα καύσιμα στις δεξαμενές τους.

Νέες αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών F-16 σημειώθηκαν μεταξύ Ρόδου – Καστελόριζου την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στον ΣΚΑΪ, 6 ελληνικά F-16 συμμετείχαν την Πέμπτη στην τετραμερή άσκηση EUNOMIA, που εξελίσσεται στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου, με τη συμμετοχή εναερίων και ναυτικών μέσων από την Ελλάδα, την Κύπρο τη Γαλλία και την Ιταλία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα ελληνικά F-16 δεν έγιναν αντιληπτά από την Τουρκία κατά την κίνηση τους προς την Κύπρο όπου εκτέλεσαν αντικείμενα της άσκησης.

Κατά την επιστροφή τους, στην 115 πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, περί τις 11.30 το πρωί, αντίστοιχα τουρκικά αεροσκάφη επιχείρησαν να παρακωλύσουν την κίνηση τους.

Το περιστατικό συνέβη ενώ τα ελληνικά μαχητικά επέστρεφαν στη Σούδα από την Κύπρο όπου συμμετείχαν στην κοινή άσκηση Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας σε διάφορα σενάρια με τα γαλλικά Rafale και σε συνεργασία με τις ναυτικές δυνάμεις των τεσσάρων χωρών.

Όπως έγινε γνωστό, οι ελληνικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και από άλλα μαχητικά και τα τουρκικά αποχώρησαν τελικά με ελάχιστα καύσιμα στις δεξαμενές τους.

Σχετικά άρθρα