Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βορίδης: Σε ένα καταχρεωμένο κράτος δεν υπάρχει κανένας να επενδύσει

Βορίδης: Σε ένα καταχρεωμένο κράτος δεν υπάρχει κανένας να επενδύσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μάκης Βορίδης,

Η ελάφρυνση του δημοσίου χρέους είναι κυβερνητική προτεραιότητα, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός εργάζεται σκληρά προς αυτό το σκοπό και το ζήτημα θα τεθεί με τους δανειστές ώστε να επιτραπούν ηπιότερες δημοσιονομικές προσαρμογές.

Το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης έχει αρχίσει να δημιουργεί τις προϋπόθεσης για να γίνουν αυτά που ζητάνε οι πολίτες, όπως μείωση της φορολογίας, τόνισε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ.

Όπως επισήμανε, «σε ένα κράτος κατάχρεο δεν υπάρχει κανένας να επενδύσει ούτε ένα πενηνταράκι… Πρώτα οικονομική σταθερότητα και μετά επενδύσεις.»

«Μετά από 8 – 9 χρόνια για πρώτη φορά έχουμε τόσο χαμηλές αποδόσεις ομολόγων που σημαίνει ενίσχυση ρευστότητα στις τραπεζες και δανεισμού επιχειρήσεις με περισσότερη ανάπτυξη. Βασική προϋπόθεση του προγράμματος ήταν η σταθεροποίηση βλέπουμε σημάδια ανακάμψεως, και ουσιαστική αναστροφή της ύφεσεως» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μάκης Βορίδης είπε ότι «και ο άλλος πόλος έχει αρχίσει να αλλάζει την πολιτική του. Μόλις πει ο Τσίπρας ότι θα μειώσει τους φόρους θα ανοίξουμε μια ωραία συζήτηση για τη φορολογική πολιτική… Ο κ. Τσίπρας πρέπει να πει πρώτα πώς θα αυξηθούν οι μισθοί».

Σχετικά άρθρα