Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βούλτεψη: Πως να συγκρουστούμε με αυτούς που μας δανείζουν;

Βούλτεψη: Πως να συγκρουστούμε με αυτούς που μας δανείζουν;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Παρίσι, Σοφία Βούλτεψη, Τρόικα,

Την αλήθεια για τον τρόπο που πάει να διαπραγματευθεί η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές μας είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, περιδιαβαίνοντας τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η κ. Βούλτεψη λοιπόν σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση της , μιλώντας σε διάφορα μέσα ενημέρωσης ανέφερε κατά λέξη:

«Είναι βέβαιο ότι τελειώνουν τα μνημόνια, αλλά πώς μπορώ να γράψω στα παλιά μου τα παπούτσια και να συγκρουστώ με αυτούς που μόνο από το δεύτερο πρόγραμμα μας έχουν στηρίξει μέχρι στιγμής με 141 δις ευρώ;».

Η τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου καταδεικνύει, ότι οι υπουργοί που θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις με την τρόικα στο Παρίσι, προφανώς πηγαίνουν με εντολές να μην σηκώσουν ανάστημα και να αποδεχτούν αν όχι όλα έστω τα περισσότερα από τα νέα αιτήματα των εταίρων και δανειστών μας.

Άλλωστε , όπως ανέφερε και πάλι η κ. Βούλτεψη «ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή σύσκεψη έκανε μια γενική τοποθέτηση για το τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει. Οι αναφορές του αφορούσαν στο νέο ιστορικό χαμηλό για τα ελληνικά ομόλογα και δεν μίλησε γενικά για «ράλι της ελληνικής οικονομίας», όπως αναφέρθηκε σε μερίδα του Τύπου.

-Επίσης, ο πρωθυπουργός δεν είπε ποτέ τη φράση «στο Παρίσι δεν πάτε για εκδρομή». Γνωρίζει τους συνεργάτες του, τους οποίους μάλιστα συνεχάρη που δούλεψαν όλον τον Αύγουστο. Αυτό που είπε είναι ότι «πρέπει να δουλέψετε σαν ομάδα, να έχετε γνώμονα την κοινή προσπάθεια, να φέρετε ένα καλό αποτέλεσμα για την πατρίδα μας και να θυμάστε πάντα ότι είστε εξοπλισμένοι με θετικά στοιχεία. Τώρα, πάτε περισσότερο εξοπλισμένοι από κάθε άλλη φορά».

-Οι προτεραιότητες είναι γνωστές και η προσπάθεια που γίνεται είναι γνωστή. Αυτό το οποίο προκύπτει από τη χθεσινή σύσκεψη είναι ότι υπάρχει η βούληση για ομαδική εργασία ώστε να υπάρξει σταθερότητα σε αυτά τα οποία συζητούμε. Όπλο μας είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή τα στοιχεία της οικονομίας είναι πάρα πολύ θετικά. Είναι σαφές ότι τώρα δεν είναι η ίδια κατάσταση που ήταν πριν από δύο χρόνια. Υπάρχει το πλεόνασμα, οι αναβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους, οι θετικές εξελίξεις με τα ελληνικά ομόλογα. Δεν είμαστε στην ίδια κατάσταση με το 2010 και το 2012».

Όσον αφορά την ατζέντα των διαπραγματεύσεων, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «πάντα τίθενται ζητήματα και γίνεται συζήτηση. Μια πρώτη φάση συζήτησης αφορά σε διάφορες δράσεις που είχαν συμφωνηθεί από την πλευρά της Ελλάδας. Η πολιτική διαπραγμάτευση ακολουθεί».

Σχετικά άρθρα