Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Τα Βαλκάνια δεν είναι Τιρόλο και Ελβεταυστρία – Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι υπόσχεση ειρηνικού μέλλοντος»

«Τα Βαλκάνια δεν είναι Τιρόλο και Ελβεταυστρία – Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι υπόσχεση ειρηνικού μέλλοντος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Τα γεωπολιτικά παιχνίδια των κρατών της Βαλκανικής απαιτούν ρεαλισμό. Το διακύβευμα πάντοτε θα είναι η πυροκρότηση εθνικιστικών παθών και τα τραγικά συμπαρομαρτούντα αυτής, όπου ο κορονοϊός θα φαντάζει συνάχι. Καλοθελητές πολλοί», αναφέρει σε σχόλιό του ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Νυρεμβέργης στη Γερμανία και συνεχίζει:

«Τα Βαλκάνια δεν είναι Τιρόλο και Ελβεταυστρία.

»Στην ανάλυση τους μάσησαν κορυφαίοι της δυτικής σκέψης.

»Η Ελλάδα δεν είναι πατρίδα μαρμαρωμένων βασιλιάδων και λοιπών Σούπερμαν.

»Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι λύση υπόσχεσης ειρηνικού μέλλοντος στην ευρύτερη γεωγραφική Μακεδονία και δυναμικής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας.

»Οι αναχρονιστικές, ημιτελείς, επιλεκτικές, παθογόνες και ελλαδοκεντρικές γνώσεις της σχολικής εγκύκλιας αγωγής μας, παράγουν μόνο εθνοδογματισμό, μισαλλοδοξία, απομονωτισμό, φιλολογία εξέδρας-κομμωτηρίου και ρομαντική (ανεδαφική) εσωστρέφεια.

»Πολύ σωστά: η διαφορά είναι στη Γνώση.

»Στην αδιάλειπτη επιμόρφωση, στη διαλεκτική παίδευση, στην απελεύθερη ανάγνωση της Ιστορίας, στον απεγκλωβισμό από τις στερεοτυπικές αναγνώσεις του «άλλου», στον ρεαλισμό, τη διαρκή έρευνα και στην ετοιμότητα αναθεώρησης.

»Υπάρχει αλήθεια και στην ιστορία του «άλλου». Διαιτητής ο διάλογος, η Realpolitik και η επιστημονική σκέψη», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα