Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Βουλή δικογραφία για τον Τσοχατζόπουλο

Στη Βουλή δικογραφία για τον Τσοχατζόπουλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Siemens, Άκης Τσοχατζόπουλος,

Μια ακόμη δικογραφία που αφορά σκέλος της υπόθεσης Siemens με κεντρικό πρόσωπο τον Άκη Τσοχατζόπουλο πήρε το δρόμο για τη Βουλή.

Η υπόθεση αφορά σύμβαση με τη γερμανική εταιρία, την περίοδο 2001- 2006 για τους στρατιωτικούς τηλεφωνικούς πίνακες, η οποία εκτιμάται ότι ζημίωσε το δημόσιο περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Η επίμαχη σύμβαση μπήκε στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς η οποία μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος περίπου 30 προσώπων, μεταξύ των οποίων ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλης Χροστοφοράκος, στελέχη της εταιρίας αλλά και στρατιωτικοί για το αδίκημα της συνέργειας σε απιστία.

Η απιστία αποδίδεται στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και καταδικασμένο για την υπόθεση με τις αποκαλούμενες «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά στην προμήθεια του Στρατού ,με συμβάσεις της ΕΑΒ με την γερμανική εταιρία, στρατιωτικών τηλεφωνικών πινάκων ή κέντρων εκστρατείας.

Η επίμαχη προμήθεια ήταν σκέλος του ευρύτερου προγράμματος ΕΡΜΗΣ Σύστημα Επικοινωνιών Ζώνης Μάχης που είχε αποφασιστεί το 1998 και είχε ανατεθεί στην ΕΑΒ.

Οι αρμόδιοι εισαγγελικοί λειτουργοί στο πλαίσιο της έρευνας τους φέρονται να «σκόνταψαν» για ακόμη μια φορά στο όνομα του πρώην υπουργού ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται πλέον μπροστά σε μια νέα δικαστική περιπέτεια.

Σχετικά άρθρα