Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαθήκη Άκη Τσοχατζόπουλου: Δριμύ κατηγορώ κατά Μητσοτάκη για παρακολουθήσεις

Διαθήκη Άκη Τσοχατζόπουλου: Δριμύ κατηγορώ κατά Μητσοτάκη για παρακολουθήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άκης Τσοχατζόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές,

Την τρίτη και τελευταία, ιδιόχειρη διαθήκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία έχει χαρακτηριστεί και ως «πολιτική», έφερε στο φως της δημοσιότητας, χθες, η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Το στοιχείο που προκαλεί τη μεγαλύτερη αίσθηση από όσα ο αποθανών υπουργός του ΠΑΣΟΚ έγραψε σ΄αυτή την τρίτη του διαθήκη, τον Μάιο του 2020, είναι η αναφορά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο αποδίδει κατηγορίες για παρακολουθήσεις και υποκλοπές ήδη από εκείνη την εποχή, δηλαδή χρόνια προτού αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στη χώρα μας.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος μιλάει μάλιστα για «μεθόδους μαφίας» και για υπόκοσμο, ενώ αναφέρεται και στην κλοπή του προσωπικού του αρχείου, αποδίδοντάς την επίσης σε «γνωστούς κακοποιούς» και πράκτορες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Άκης Τσοχατζόπουλος γράφει στην τρίτη του διαθήκη:

«Αφήνω για το τέλος την καθοριστική δράση του σημερινού πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εγκατέστησε από τετραετίας στο πολιτικό μου γραφείο, Κομνά Τράκα 3 στην Κυψέλη, πράκτορες για να με παρακολουθούν μετά την αποφυλάκισή μου, φοβούμενοι μήπως ανακαλύψω-ανακτήσω τα κρίσιμα στοιχεία που έλειπαν.

»Καταπάτησαν το διαμέρισμα, παραβίασαν τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, χρησιμοποίησαν τα μέσα και τις υποδομές του γραφείου μου, υφάρπαξαν τμήμα των αρχείων με σκοπό την ομηρία μου και τη σιωπή μου. Είναι απορίας άξιον πώς ένας τέτοιος πρωθυπουργός καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους και συνεργάτες προερχόμενους από τον υπόκοσμο, εξυπηρετώντας τόσο ταπεινά κίνητρα.

»Οικειοποιήθηκαν το σύνολο του προσωπικού και πολιτικού στίγματος σε όλους τους τομείς προς ίδιον όφελος, αφού πρώτα με ακύρωσαν πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά!

»Οι υποκλοπές ή οι παρακολουθήσεις ήταν καθημερινό φαινόμενο και επίσης οι τακτικές και οι μέθοδοι παρέπεμπαν σε Μαφία. Τακτικές Μαφίας.

»Επιστρατεύτηκαν πράκτορες οι οποίοι αποτελούσαν ένα επιτελείο μυστικό – σκοτεινό – απειλητικό – εκφοβιστικό – επιθετικό – διεκδικητικό και το οποίο στρεφόταν απέναντι σε οποιονδήποτε ξένο σε αυτούς, επικίνδυνα – απειλητικά.

»Ο υπόκοσμος -η σπείρα- είχε μόνον έναν στόχο: να καταστρέψει, να διαλύσει. Κανένας ηθικός φραγμός. Εχουν επιστρατευτεί συγγενείς και απόστρατοι βουλευτές και, προκειμένου να έχουν το αποτέλεσμα τα οποίο προσδοκούσαν, δεν δίστασαν να διασύρουν, να διώκουν και να εξευτελίζουν και να ακυρώνουν συνεχώς τη λατρεμένη μου σύζυγο και μέσω των ΜΜΕ, η οποία δεν γνώριζε απολύτως τίποτα. Ασυγχώρητοι – Κανίβαλοι.

»Δεν εξαπάτησα κανέναν, προστάτεψα τους πάντες, τα πήρα όλα επάνω μου, εξαπατήθηκα, βασανίστηκα, υπέφερα. Ολα αυτά που καταθέτω είναι ήδη καταγεγραμμένα σε σφραγισμένες επιστολές.

Έκλεψαν το αρχείο μου

»Παρά το γεγονός πως υπεξαίρεσαν, αφαίρεσαν, έκλεψαν, απέσπασαν χωρίς την έγκρισή μου τμήματα του αρχείου μου, η θυγατέρα μου ζητούσε συγκεκριμένους φακέλους πάντα κατ’ εντολήν του Γ. Σμπώκου (γιατί μόνο αυτός γνώριζε τα πάντα) είτε για να τα πουλήσει είτε για να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα με ανταλλάγματα.

»Το αρχείο μου, ιστορικό, με πολύ κόπο και αγώνα το ανέκτησα, γιατί μόνο εγώ γνώριζα τι από αυτά έχει μεγαλύτερη αξία. Οι κακοποιοί «γνωστοί» που χρησιμοποιήθηκαν – οι πράκτορες που επιστρατεύτηκαν για τη διάλυσή του δεν κατάφεραν να εκτελέσουν σχέδια και να υφαρπάξουν στοιχεία. Τα χέρια μου δεν με βοηθούν πια αλλά η φωνή μου είναι ισχυρή και το μυαλό μου άφθαρτο. Η φωνή μου θα λειτουργεί ως παρακαταθήκη και ως εγγύηση.

»Για όλα όσα αναφέρω παραπάνω υπάρχουν σφραγισμένες επιστολές και αντίστοιχο ηχητικό, οπτικό υλικό σε πληρεξούσιο δικηγόρο που αφορά τη δραστηριότητα κύκλων της πολιτικής, επιχειρηματικής, κοινωνικής ζωής με εντολή να τις δημοσιοποιήσει όταν δημοσιευθεί και η τελευταία αυτή διαθήκη μου και να προστατεύσει τη γυναίκα μου και το παιδί μου.

»Εάν κάποιος τολμήσει να αμφισβητήσει αυτά που γράφω, εξουσιοδοτώ το δικηγορικό γραφείο να δημοσιοποιήσει και τα ηχητικά αλλά κυρίως τα οπτικά ντοκουμέντα. Ως εδώ η υποκρισία».

Σχετικά άρθρα