Η κριτική για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τους χειρισμούς της Αστυνομίας στην υπόθεση του Κουκακίου είναι έντονη, ακόμη και από τα ΜΜΕ που εμφανίζουν… συμπάθειες στη ΝΔ και δη στον Αντώνη Σαμαρά.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα antinews.gr με τίτλο «Φιάσκο Χρυσοχοΐδη στο Κουκάκι;».
Στο κείμενο παρατίθενται οι αντιδράσεις ανθρώπων που ζούσαν καθημερινά τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και δηλώνουν εξοργισμένοι με τη σύλληψη εκείνου αλλά και των δύο παιδιών του από τους άνδρες των ΕΚΑΜ.
Μάλιστα, όπως σημειώνεται παρακάτω, οι πολίτες είναι εξαγριωμένοι και με τις προσπάθειες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και της ΕΛ.ΑΣ να «φτιάξουν» κατηγορίες εις βάρος του Δημήτρη Ινδαρέ και των δύο γιων του.
Χαρακτηριστικά, αναφέρεται στο κείμενο του antinews.gr:
«Σε περίπτωση που ισχύουν οι ισχυρισμοί των περίοικων, σύμφωνα με τις οποίες ουδεμία σχέση με την κατάληψη της οδού Ματρώζου είχαν οι τρείς συλληφθέντες και η οικογένειά τους που διέμενε στο ακριβώς διπλανό δίπατο σπίτι της ίδιας οδού, τότε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοΐδης είναι βαθύτατα εκτεθειμένος.
»Επιπλέον, εύλογα ερωτηματικά γεννά το γεγονός ότι κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία που έδωσε η ΕΛΑΣ, φαίνεται πως συνελήφθησαν μόνον τα τρία μέλη της οικογενείας. Ο πατέρας και οι δύο γιοι του.
»Ο πατέρας είναι σκηνοθέτης, ο ένας γιος είναι φοιτητής και ο δεύτερος ασκούμενος δικηγόρος.
»Ισχύει, άραγε, ότι συνελήφθησαν μόνον αυτά τα τρία άτομα στην συγκεκριμένη κατάληψη;
»Εντός της κατάληψης υπήρχαν άλλα άτομα; Κι’ αν, ναι, που “εξαφανίστηκαν” και πως άνοιξε η γη και τα κατάπιε;
»Συνολικά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, και από τις τρείς καταλήψεις που εκκενώθηκαν στο Κουκάκι, συνελήφθησαν εννιά άτομα και συγκεκριμένα επτά ημεδαποί και δύο αλλοδαποί».