Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Ανδρουλάκης: Η Τουρκία υπονομεύει τη σταθερότητα στη Μεσόγειο

Νίκος Ανδρουλάκης: Η Τουρκία υπονομεύει τη σταθερότητα στη Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Τουρκία,

Η Τουρκία υπονομεύει την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε πολύ αποφασιστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

«Οι αποφάσεις μας να λαμβάνονται μέσω μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής, που δεν θα αλλοιώνεται από τις ρητορικές εξάρσεις των μελών της κυβέρνησης Ερντογάν», επισημαίνει ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, χτυπώντας το καμπανάκι για την ανάγκη συνδιαμόρφωσης του «plan B», ενός νέου πλαισίου στρατηγικής για την Τουρκία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα, τόνισε την αναγκαιότητα για μια ισχυρή κεντροαριστερά που μέσα από μια νέα ιδεολογική ηγεμονία, μπορεί να αντιμετωπίσει αδιέξοδα, φοβίες, και την αγωνία που ο λαϊκισμός και η συντήρηση διαχειρίζονται με πολιτικάντικους όρους.

Αντίθετα, οι κινήσεις και οι συμπράξεις που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν έχουν καμία σχέση με την πρόοδο ως πολιτική στόχευση».

«Πρέπει να είμαστε πολύ ψύχραιμοι, προσεκτικοί και οι αποφάσεις μας να λαμβάνονται μέσω μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής, που δεν θα αλλοιώνεται από τις ρητορικές εξάρσεις των μελών της κυβέρνησης Ερντογάν, που στοχεύουν περισσότερο στο εσωτερικό ακροατήριο της Τουρκίας.

»Και στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι η Τουρκία υπονομεύει την σταθερότητα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο με τις παράνομες ενέργειες της εντός της Κυπριακής ΑΟΖ από τη μία και με την εισβολή στη Σύρια από την άλλη, και να παρθούν ανάλογες αποφάσεις.

»Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι θεατής της επαναχάραξης στρατηγικής για την Τουρκία, αλλά να συνδιαμορφώσει αυτό το νέο πλαίσιο.

»Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα «plan B», γιατί μια πληθώρα δύσκολων συζητήσεων βρίσκεται μπροστά μας».

Σχετικά άρθρα