Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανική Ευρώπη και η κυβέρνηση κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό

Η Γερμανική Ευρώπη και η κυβέρνηση κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ροδάκινα, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Ξεπερνά κάθε όριο λογικής η κοροϊδία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης στους Έλληνες αγρότες και στους Έλληνες πολίτες συνολικά.

Ο Dacian Cioloș, Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξήγγειλε πρόγραμμα βοήθειας στους αγρότες όλων των χωρών που πλήττονται ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ.

Όταν μόνο για την Ελλάδα με τους πιο σφικτούς υπολογισμούς της ελληνικής κυβέρνησης οι επιπτώσεις από το εμπάργκο της Ρωσίας είναι… 50 εκατομμύρια ευρώ.

Το γελοίο της υπόθεσης, που ούτε ο υπουργός Γεωργίας ούτε ο υπουργός Εξωτερικών έχουν βρει να πουν λέξη, είναι ότι τα ροδάκινα που γύρισαν πίσω με τις νταλίκες από τα σύνορα εξαιρούνται λες και επέστρεψαν από τα σύνορα για άλλη αιτία και όχι γιατί η Μέρκελ ήθελε να στηρίξει τους φιλοναζί του Κιέβου.

Όχι μόνο δεν κατάφεραν αυτό αλλά τώρα η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πληρώσει από τα λεφτά που πληρώνουν για δυσβάσταχτους φόρους οι Έλληνες πολίτες, τις αποζημιώσεις των Ελλήνων αγροτών για την πολιτική της Μέρκελ που ακολουθούν τυφλά.

Η Γερμανική ευρώπη (με μικρό έψιλον η λέξη ευρώπη) με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο δεν θέλει να πληρώσει το τίμημα της πολιτικής που επέλεξε να ακολουθήσει με σκληρό τρόπο.

Η Γερμανική ευρώπη λέει “ακολουθείστε την πολιτική μου στα διεθνή θέματα αλλά πληρώστε από την τσέπη σας τα σπασμένα”.

Και καλά κάνει η Μερκελική ευρώπη.

Η Ελλάδα;

Έχει τα ίδια συμφέροντα με την Γερμανική ευρώπη;

Εμείς έχουμε χιλιάδες Έλληνες ομογενείς στην ανατολική Ουκρανία που κινδυνεύουν άμεσα. Πώς μπορούμε να έχουμε την ίδια πολιτική στάση με το Βερολίνο;

Δεν επιτρέπεται να έχουμε την ίδια στάση γιατί έχουμε άλλους ιστορικούς δεσμούς, άλλους θρησκευτικούς δεσμούς και άλλες οικονομικές ανάγκες.

Η Γερμανία πάντα ήθελε την Ρωσία, η Ελλάδα ποτέ.

Η Γερμανία του Χίτλερ συμμάχησε με την Ουκρανία κατά της Ρωσίας.

Η Ελλάδα ποτέ. Ήμασταν πάντα ως λαός κατά του ναζισμού.

Η Ελλάδα θα κρυώσει τον χειμώνα γιατί ο αγωγός που φέρνει το φυσικό αέριο περνά μέσα από την Ουκρανία, ενώ η Γερμανία έχει ως απόθεμα τα πυρηνικά εργοστάσια και μπορεί, μην το αποκλείσετε το ενδεχόμενο, να μας πουλά ενέργεια με το αζημίωτο τον χειμώνα.

Το θέμα δεν είναι να αλλάξουμε στρατόπεδο ή να υποστηρίξουμε την Ρωσία. Σε καμία περίπτωση.

Το θέμα είναι να έχουμε την δική μας φωνή που να εκπροσωπεί τις δικές μας ανάγκες.

Γιατί η πλούσια Φινλανδία λέει ότι “εγώ δεν θα βάλω καμία κύρωση στην Ρωσία” και η Ελλάδα με τον Βενιζέλο να τρέχουν να συνυπογράψουν ό,τι θέλει το Βερολίνο;

Μα πάνω από όλα η Ελλάδα επειδή ακριβώς έχει αυτή την οικονομική κατάσταση, που η Γερμανική ευρώπη έχει τεράστια και κομβική ευθύνη, θα έπρεπε να είχε την δική της φωνή και να διεκδικεί.

Η Ελλάδα έχει περίσσευμα να πληρώσει τα σπασμένα της Μερκελικής πολιτικής;

Αλήθεια αυτόν τον λαό τον σκέφτεται κανείς;

Σχετικά άρθρα